Saadet Partisi bayramlaştı! “CHP insanımızın gönlünde teveccüh kazanmıştır”

Saadet Partisi Kocaeli Karargahı bayramın ikinci gününde İzmit İlçe Binasında bayramlaştı. İl Başkanı Halil Kayın yaptığı konuşmada 31 Mart seçimlerini değerlendirdi. CHP’nin bazı uygulamaları nedeni ile halkın gönlünde teveccüh kazandığını ifade eden Kayın, kendileri adına ders çıkaracaklarını ifade etti

Ramazan Bayramının ikinci gününde siyasi partilerin ve Sivil Toplum Örgütlerinin bayramlaşmaları devam ediyor. Saadet Partisi (SP) Kocaeli İl Başkanlığı Ramazan Bayramının ikinci gününde bayramlaşan partiler arasında yerini aldı. Partinin İzmit İlçe Başkanlığında yapılan geleneksel bayramlaşma törenine İl Başkanı Halil Kayın, İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp, İzmit Belediye Başkan Adayı Sinan Yolcu, Çayırova Meclis Üyesi Sinan Aydemir, Körfez Belediye Başkan Adayı Erkan Küçükemirler, Kartepe belediye başkan adayı Ethem Akbuğa ve partililer katıldı.

“ADALETİN HAKİM OLMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”

Etkinliğin ilk konuşmasını ev sahibi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp gerçekleştirdi. Karaturp konuşmasında, “İslam coğrafyasının, özellikle gazze ve Doğru Türkistan’ın bir an önce ayağa kalkmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.Tüm insanları kurtuluşu, doğrunun, iyinin adaletin hakim olması için mücadelemizi veriyoruz. Mücadele davamız, mücadele edenler sayı ve rakamla ölçülmez” ifadelerini kullandı.

“ZALİM VE ZULÜM RAMAZAN AYINDA DA DURMADI”

İl Başkanı Halil Kayın ise, “1.8 milyar islam alemi, müslüman topluluğu olarak Ramazan ayı boyunca oruç tuttuk. 1.8 milyar insanın gecenin bir vaktinde ortaklaşma uyanması, arınmaya niyet etmesi muazzam birlik dirlik ve diriliştir. Bu niyet, zihinlerimizin arınması, düşüncelerimizin arınması, bedenlerimizin arınması için gün boyunca vücudumuzun ihtiyacı olan nimetlerden uzak durması. 60’a yakın müslüman ülkede bu ibadeti yaptık. Bizim dünyevileşmeden arınmaya ihtiyacı vardır. Zalim ve zulüm Ramazan ayında da durmadı. İnşallah bu ramazan hepimiz için arınmaya vesile olmuştur. İslam barış ve esenlik dinidir.

“BİZ BİR AİLEYİZ”

Bir seçim süreci geçirdik. Bu sürecin bir kısmını Ramazan ayında geçirmiş olduk. Seçim sürecinde illa ki gönül kırgınlığı yaşadığımız olmuştur. Bu yılki arınmayı vesile kılarak inşallah bütün gönül kırgınlıklarımız ile helalleşmiş olalım. Biz Saadet Partililer olarak bir aileyiz. Bugün bayramlaşmak için bir araya geldik. Bayramda olsak bile gözlerimizi bazı gerçeklere kapatamayız. Erbakan Hocamız Mİlli Görüş davası ile Türkiye Cumhuriyeti’nde seçim yolu ile hakkı üstün tutanların iş başına gelmesi için bir mücadele başlatmıştır. Bunun neticesinde davamızın 5’inci partisi olan Saadet Partisi olarak 31 Mart yerel seçimlerine kendi adımızla girmiş olduk.

“BEKLENMEDİK İKLİM ŞARTLARI BİZE VURDU”

Girdiğimiz seçimlere hangi inanç ve azimle girdiysek 31 Mart seçimlerine de aynı azimle girdik. Bizim elimizde bulunan, yönetebileceğimiz unsurlar var. Bir de bizim yönetemediğimiz unsurlar vardır. Biz hakkı üstün tutan, dosdoğru olanların hizmet edebilmesi için tohumu toprağa verdik ama beklenmedik iklim şartları bize vurmuş olabilir. Bunu böyle algılamamız gerekir. Seçimlerde kazanmış olsaydık seçildiğimiz bölgede o şehrin insanlarına hizmet edecektik. Kaldığımız yerden 1 Nisan sabahı aynı inanç ile devam etmemiz gerekir.

“YAVUZ HIRSIZ”

31 Mart seçim sonuçları bir sonuç doğurmuştur. Yavuz Hırsız milli Görüş gömleğini çıkardım diyerek önce ülkeyi aldatmış, sonra tekrar giyiyorum diyerek inançlı insanları aldatmıştır, sonra hizmet ediyorum diyerek ülkenin kaynaklarının küresel sermayeye pay ederek ülkenin geleceğin çalışmıştır. Bu Yavuz hırsızın yaptıklarını seçmen son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve nefes alınamaz duruma gelmiş olmaktan ötürü değişim enerjisi yönünde ortaya çıkmıştır. 22 yıldır yozlaşan iktidara ders vermiştir.

“İNSANIMIZIN GÖNLÜNDE TEVECCÜH KAZANMIŞTIR”

Ana Muhalefet partisi bugüne kadar görmediği bir başarı yaşamıştır. Bu başarıyı sıradan görmemek gerekir. Bir müddettir ülkenin insanı ile barışma ve helalleşme niyetine girmiştir. İYİ Parti seçime giremezken milletvekili verdi. Deva Partisine, Gelecek Partisine Bize listelerden bize milletvekili vererek tüm taban partilerinin ses olmasını sağlayarak insanımızın gönlünde teveccüh kazanmıştır. Onların böyle bir avantaj yaşaması ortaya çıkmıştır. Çekirdek tabanımızın oyunu alabildik. Bu kendi adımıza ders çıkarma ve fırsattır. Eksiklerimizi değerlendirip, bir dahaki seçimlerde bize verilen mesaj varsa ne olduğunu anlamaya çalışacağız. Ne yapmamız gerektiğine dönüp bakmamız için bu seçimler değerlendirme fırsatı sunmuştur.

“ALDATMACA SLOGANLARA İNANAN BİR MİLLET OLDUK”

Biz, ‘dünya biz kıskanıyor’ gibi altatmaca sloganlara inanan bir millet olduk. Bugün değil mazlum coğrafyalara, kendi ülkesindeki inananların bile haklarını koruyamaz bir haldedir. Bu duruma gözümüzü kapatamayız. İsrail’e hiçbir müslüman ülkenin sesi ve gücü yetmiyor. Dur demeye hiçbir söz ve güç yetmiyor. Nebilerin mücadeleleri hep zulme karşı olmuştur. Hakkı üstün tutanlar olarak bu mücadeleyi hak ettiğimiz yere taşımalıyız. İlçelerimizin belediye başkanları ister iktidar ister muhalefet partisinde olsun. Bize düşen yöneticinin şehirlerin bütçelerini yetim hakkı gözetir gibi koruyarak, bütçeyi vatandaşa hizmete döndürdüğü takip etmektir. Biz Kocaeli’de hem 12 ilçemizde hem de Büyükşehir’de bütçelerin en yakın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber