Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yerine gelecek isim belli oluyor

Genel Başkanlığı bırakacağını açıklayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yerine geleceği isim parti kulislerinde konuşulmaya başlandı. O isimler arasında Kocaeli İl Başkanlığı yapmış bir isim de yer alıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ardından son olarak Temel Karamollaoğlu da görevini bırakacağını açıklamıştı. Partinin yeni genel başkanının seçileceği olağanüstü kongre, 30 Haziran'da Ankara'da yapılacak. Temel Karamollaoğlu'nun kararına gerekçe olarak ise sağlık sorunları gösterildi. Saadet Partisi'nin 'Değişim ve Genişleme Kongresi' olarak tanımladığı kongrede, Karamollaoğlu'nun yerine geçecek aday eğilim yoklaması ile belirlenecek.

KOCAELİ’NİN YAKINDAN TANDIĞI İSİM

Karamollaoğlu, listede en çok önerilen 3 ya da 5 ismi pazar günü Ankara'da yapılacak toplantıda değerlendirmeye açacak. Online sistem üzerinden teşkilatlardan alınan isimler belli oldu. Belirlenen isimler arasında Kocaeli’nin yakından tanıdığı bir isim de yer alıyor. Saadet Partisi’nde Kocaeli İl Başkanlığı yapmış olan Birol Aydın’ın ismi genel başkan adayları arasında gösteriliyor.

5 İSİM BELİRLENDİ

Online temayül sonucunda en çok öne çıkan beş isim şu şekilde: Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Genel Sekreter ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan, Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan.

BİROL AYDIN KİMDİR?

Siyasi faaliyetlerine Fazilet Partisinde başladı. Partinin Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliğini yapan Birol Aydın Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra Saadet Partisine katıldı. 2002'den 2006'ya kadar Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı yaptı. 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi. Seçimlerin ardından Saadet Partisi İl Başkanlığına getirildi. Bu görevi 1 Ekim 2017 yılında Saadet Partisi İstanbul 6. Olağan İl Kongresinde Dr. Abdullah Sevim'e devretti. 2018 Genel seçimlerinde İstanbul II. bölgeden milletvekili adayı, 2019 yerel seçimlerinde tekrar Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterildi. 2010'dan 2019'a kadar Saadet Partisinde sırasıyla Teşkilat, Tanıtma, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu 2006 yılından itibaren Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesidir. 2020'nin Temmuz ayından beri de Parti Sözcüsüdür. 2023 genel seçimlerinde İstanbul I. bölgeden milletvekili seçilerek 28. dönemde TBMM'ye girmiştir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber