Sabahki sarsıntı büyük depremin habercisi mi? “Büyük yıkım olacak” diyerek o illeri saydı

Bugün Bursa Gemlik’te meydana gelen depremi değerlendiren deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, art arda yaşanan sartıntıların 7 ve üzerindeki şiddette bir depremin habercisi olduğunu belirterek “Büyük yıkım bekliyorum” dedi.

32 yıldır Türkiye'de yaşayan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, son olarak bu sabah saatlerinde Bursa Gemlik’te meydana gelen 3.5 şiddetindeki deprem ile ilgili olarak bu bölgede biriken büyük bir enerji olduğunu söykedi. Bölgedeki binaların güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Moriwaki aksi halde büyük bir yıkım yaşanacağı uyarısında bulundu.

Biriken enerjinin ortalama 7 üzeri bir depreme neden olacağını ifade eden Moriwaki, tgrthaber.com.tr'den Zehra Maslak'a konuştu. Bugünkü sarsıntının haberci olduğunu belirten Moriwaki şunları söyledi:

"BÜYÜK DEPREMİN HABERCİSİ"

"Meydana gelen 3.5 şiddetindeki Gemlik deprem sonrası ara ara Konya, Malatya gibi yerlerde de yaşandı. Korkulacak şiddette olmayan bu depremler diğer depremlerin habercisidir. Güney fay hattı Kuzey Fay hattını tetikliyor. Bursa Gemlik, Balıkesir, Yalova civarında 7 üzeri deprem bekleniyor. Bandırma tarafından küçük ancak sık sık depremler meydana geliyor. Bundan yola çıkarak büyük depremin habercisi olacağını söyleyebiliriz. Gemlik tam kötü zeminde eğer olursa 7.0 depreminde çok hasar olacak. Ve bu bölgede M7.0 gibi deprem bekliyorum. O yüzden bu bölge tehlikeli söylüyorum."

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber