Sedat Peker’den organize suç dünyası hakkında uyarı

Sedat Peker'in son açıklamaları, Türkiye'deki organize suç dünyasıyla ilgili ciddi bir uyarılarda bulundu.

Sedat Peker uyarılarda bulundu

Peker, Türkiye’nin Meksika ve Kolombiya benzeri bir sürece girdiğini ve bu durumun ilerleyen yıllarda büyük tehlikeler doğurabileceğini öne sürerken özellikle Afgan ve Suriyeli suç kartellerinin, önümüzdeki 6-7 yıl içinde Türk gruplarını etkisiz hale getirme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Peker, bu konuda Türkiye'nin derhal önlem alması gerektiğini ifade etti.

İDDİALARINA DEVAM ETTİ

Peker, Türkiye'deki organize suç gruplarının giderek güçlenerek yeni bir yapıya evrildiğini savunurken mevcut durumun, Meksika, Kolombiya ve Brezilya gibi ülkelerdeki olaylarla benzerlik gösterdiğini vurguluyor. Peker, "Afgan ve Suriyeli grupların, Türk gruplarının önemli bir kısmını piyasadan silmesi mümkün" diyerek bu durumun önemine dikkat çekti.

DEĞİŞEN DİNAMİKLER

Peker’in ifadelerinde dikkat çeken bir diğer nokta, Türkiye’de uyuşturucu ticareti ve suç organizasyonlarının yapısal bir dönüşüm geçirmesi. Özellikle ordudan atılan veya görev sürelerini tamamladıktan sonra ayrılan asker kökenli kişilerin, bu suç gruplarında yer aldığını belirtiyor. Bu kişilerin askeri eğitim almış olmalarının, onları daha tehlikeli hale getirdiğini ifade etti.. Peker, "Bu gruplar daha sert olacak ve yakalanmaları daha zor hale gelecek" uyarısında bulundu.

Sedat Peker Meksika Kolombiya
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber