Şener İnce üşenmedi yerinde gösterdi! Bulgaristan’da çöp tesisi gerçeği

İzmit Belediyesi AK Parti eski Meclis Üyesi Şener İnce Bulgaristan Sofya’da bulunan biyo-kurutma (çöp tesisi) önünden yaptığı açıklamada, “Yaklaşık yerleşim yerine üç kilometre mesafede. Ama şu anda kokuyu tabii videodan alamıyorsunuz. İnanılmaz derecede bir koku var.” tespitinde bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’ya kurmayı planladığı biyo kurutma (çöp tesisi) hala gündemde. Kandıra halkı gerçekleştirdikleri birçok protesto eyleminde bölgeye çöp tesisi istemediklerini açıklarken durum hala belirsizliğini koruyor. Büyükşehir yetkililerinin Kandıralılara sunduğu seçeneklerden birisi ise kurulması planlanan tesisi dünyadaki örneklerini yerine göstermekti.

ÇÖP TESİSİ ÖNÜNDE VİDEO

Bunun üzerine harekete geçen AK Parti eski Meclis Üyesi Şener İnce Bulgaristan Sofya’da bulunan biyo-kurutma (çöp tesisi) önünden çektiği videoda şunları söyledi, “Evet kıymetli dostlar, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dayız. Malumunuz şehrimizde, Kocaeli'mizde, Kandıra'mızda Akçakese, Pirceler köyümüzü ve civarımızdaki yapılması düşünülen çöp entegre tesisinin benzerinin olduğu çöp fabrikası diyelim.

İNANILMAZ BİR KOKU

“Çöp fabrikasına geldik şimdi. Yerleşim yerlerine çok çok uzak. Bize söylenen gibi yerleşim yeri içersini de değil. Yaklaşık yerleşim yerine üç kilometre mesafede. Ama şu anda kokuyu tabii videodan alamıyorsunuz. İnanılmaz derecede bir koku var.”

SÖYLENENLER DOĞRU DEĞİL

“Burada çalışanlarla mümkün olduğu kadar konuşmaya çalıştık ve çevredeki insanların yani bu üç kilometrelik bölgedeki insanların hemen hemen hepsinin kokudan duramadıklarına, tarımla meşgul olamadıklarını Söylenildiği gibi etrafa koku yayılmadığını, etrafa zarar vermediğinin doğru olmadığını söylüyorlar.”

KANDIRA’YA BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYIN

“Şimdi buradan buradan muhtarlarımızla görüşen Sayın Çevre Bakanımız Murat Kuruma Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız kendisine çok saygı duyduğumuz Büyükşehir Belediye Başkanımıza, AK Parti İl Başkanımıza, büyüklerimize seslenmek istiyorum. Lütfen Allah rızası için gidin görün dediğiniz muhtarlarımızı buraya getirmeyi planladınız ama ben geldim gördüm Gerçekten, gerçekten ama gerçekten çok kötü bir kötü var şu anda. Ve burası yerleşim yerine kesinlikle yakın değil. Bakın, çöp arabası geliyor. Sularımızın, tarım arazilerimizin turizm kenti olan gerçekten Kocaeli'nin incisi olan Kandıra'ya buradan yalvararak söylüyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, lütfen lütfen Kocaeli'nin incisi Kandıra'ya bu kötülüğü yapmayın. Yapmayacağınıza inanıyoruz. İnsanlarımız sizi desteklediler. Ben hala AK Parti'nin bir mensubu olarak bu davanın inanmış bir insanı olarak eleştirmek doğruyu bulmaktır.”

https://www.facebook.com/reel/8823168481035921

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber