SEPAŞ'ın alacakları için uyguladığı yöntem tepki çekti

SEPAŞ, alacaklarını tahsil etmesi için Crif Alacak firması ile anlaştı. Bu firmanın abonelere sürekli attığı mesajlar ise tepkilere neden oldu.

Kocaeli’de elektrik dağıtımının özelleşmesinin ardından SEDAŞ, Kocaeli dahil birkaç ilde milyonlarca aboneye dağıtım yapmaya başladı. Yaklaşık 14 yıldır ilimizdeki elektrik dağıtımını tek başında elinde bulunduran SEDAŞ, bu süreçte birçok abonenin mağduriyetine yol açtı. Sürekli kesilen elektrik hatları da buna dahil. SEPAŞ ise SEDAŞ’ın tedarik şirketi olarak hayatımıza girdi.

CRİF ALACAK İSİMLİ FİRMAYA DEVRETTİ

SEDAŞ’ın akçeli işlerine bakan SEPAŞ son olarak ise alacaklarını tahsil edemediği vatandaşların borçlarını başka bir firmaya devretti. Crif Alacak isimli firmaya devredilen borçların ardından firma abonelere sürekli mesaj atamaya başladı. Telefonuna sürekli borç bildirimi mesajı gelen vatandaşlar, bu durumdan oldukça rahatsızlık duyduklarını ve kişisel bilgilerinin başka kişilerle paylaşılmasından dolayı da üzüldüklerini belirttiler.

TEPKİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR

Yaklaşık 4 milyon aboneyi bünyesinde barındıran SEPAŞ’ın alacaklarını tahsil etmek için başvurduğu bu uygulama vatandaşlardan tepki görmeye devam ediyor. İnsanların ekonomik zorluklardan geçtiği bu dönemde SEPAŞ’ın bu tavrı kamuoyunda kabul edilemez olarak yorumlandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber