Sertaç Güngör'den sosyal medya fenomenlerine İsrail tepkisi

Sertaç Abi adıyla ünlenen YouTuber Sertaç Güngör, aldıkları reklamlar nedeniyle sosyal medya fenomenlerinin Filistin için paylaşım yapmadıklarını söyledi.

Sertaç Güngör'den sosyal medya fenomenlerine İsrail tepkisi

Sertaç Abi adıyla ünlenen YouTuber Sertaç Güngör, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda katliamlara sessiz kalan sosyal medya fenomenlerini eleştirdi. Akçakoca Konferans Salonu’ndaki “Dijital Kardeşlik Hareketi” adlı söyleşisinde Güngör, boykotun önemine vurgu yaptı.

SESSİZ KALAN YOUTUBERLAR DA BOYKOT EDİLMELİ

Güngör, “Ben çikolata seviyorum. Yemeyelim mi? Yiyeceğim ama yerli olanı tercih edeceğim. Kendimizi o bilindik markalardan koruyacağız” dedi. Aynı şekilde YouTuberları izlerken de seçici olunması gerektiğini vurgulayan Güngör, “YouTuberlar bilmiyor mu Filistin meselesini? Biliyorlar. Peki, neden konuşmuyorlar? Ukrayna savaşı ile ilgili bir sürü paylaşım yaptılar ama neden Filistin için çocuklar ölmesin diye paylasam yapmıyorlar? Ukrayna’da ölenler çocuk da Filistin'de ölenler çocuk değil mi?” diye sordu.

BOYKOT ÜRÜNLERİN REKLAMINI YAPIYORLAR

Youtuberların reklamlardan para aldıkları için Filistin konusunda sessiz kaldıklarını savunan Güngör, “Bu YouTuberlar içecek ve yiyecek reklamları yapıyorlar. Bu markaların ortak bir özelliği var. Hepsi boykotlu ürün. İsrail'i destekleyen markaların reklamını yapan YouTuberlar Filistin için bir şey paylaşır mi? Paylaşmazlar. Çünkü para kazanamazlar” ifadelerini kullandı.

BOYKOTA ÖMÜR BOYU DEVAM

“Sadece eşyaların değil aynı zamanda insanların da boykot edilmesi gerekiyor” diyen Güngör, “Bunlara abone olmayacağız, beğenmeyeceğiz, yorum yapmayacağız ve arkadaşlarımıza tavsiye etmeyeceğiz. Bizim yaptığımız boykot çok zayıf da olsa biz bunu yapmaya devam edeceğiz. Anne babalarınızdan çok ben size güveniyorum. Biz bu boykotu ömür boyu devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Kocaeli Kitap Fuarı Kocaeli İsrail Filistin Sertaç Abi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber