Şimdi de Elimsan Fabrikası satılıyor

Kartepe İbrikdere’de bulunan ve geçtiğimiz aylarda borçları nedeniyle kapatılan Elimsan Fabrikası satılıyor.

Kartepe’de faaliyet gösteren ve işçilerin aylarca maaş almaması nedeniyle sık sık gündeme gelen Elimsan Fabrikası geçtiğimiz aylarda kapanmıştı. Kocaeli İcra Dairesi tarafından Elimsan Fabrika Kompleksi satışa çıkarıldı.

327 MİLYON 28 BİN 844 LİRA

Kartepe İbrikdere Mahallesi D-100 Karayolu Caddesi No:368 adresinde bulunan Elimsan Fabrika Kompleksi’nde bulunan mevcut fabrika binası, makine ve ekipmanlar satışa konuldu. Kompleks için 327 milyon 28 bin 844 lira muhammen bedel belirlendi.

175 BİN METREKARE

Toplam 175 bin metrekare alanda kurulu olan kompleksin ihalesi 11 Ocak günü saat 14.10’da gerçekleşecek. Fabrika kompleksinin değerini etkileyen faktörlerin arasında D-100 cepheli, sanayi alanında kalması, ulaşım kolaylığı, altyapı özellikleri, sanayi olarak üretim pazarlama ağı gösterildi.

OLUMSUZ ÖZELLİKLER

Fabrikanın olumsuz faktörleri olarak üzerindeki yapıların bazılarının yıpranmış olması, yüzölçümü büyüklüğü nedeniyle alım-satım kabiliyetindeki muhtemel yavaşlıklar, genel ekonomideki dalgalanmalar gösterildi.

7 ADET MAL SATILACAK

Öte yandan borçlarını tahsil edemeyen Kartepe Özel Güvenlik Elimsan’ı icraya vermişti. Söz konusu ihale de 19 Aralık’ta yapılacak. Toplam kıymeti 1 milyon 120 bin lira olan 7 adet mal satışa çıkacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber