Sinan Oğlan Kocaeli'den seslendi

2023 genel seçimlerde Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan, partisinin il başkanlığı açılışı için Kocaeli'ye geldi. Açılışta CHP'ye Özgür Özel'e yüklenen Oğan, "Mekanın sahibi geri geldi. Sizi sahneden alalım sayın Özel" dedi.

2023 genel seçimlerde Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan, partisinin il başkanlığı açılışı için Kocaeli'ye geldi. Açılışa Oğan'ın yanı sıra Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam, Kocaeli İl Başkanı Ertan Yıldırım, parti yöneticileri, il ve ilçe yöneticileri katıldı. Programda ilk olarak konuşan İl Başkanı Ertan Yıldırım yaptığı kısa konuşmada "Bugün Sinan Oğan'ın önderliğinde Türkiye genelinde yaktığımız meşalenin Kocaeli'ye taşınmasının gururunu yaşıyoruz" dedi.

"YARIM KALAN İŞİMİZİ 2028'DE TAMAMLAYACAĞIZ"

Ardından söz alan Genel Başkan Mehmet Sağlam ise "Her gittiğim ilde sürekli bu cümleleri tekrar ediyorum. 2023 yılı seçimlerinde Ata İttifakı olarak Sinan Oğan önderliğinde sahaya inmiştik. 2023 yılında büyük bir başarıya imza attık. Seçimlerin belirleyicisi olduk. Manisa'da Muradiye Camisi var. Bir restorasyon çalışması başlamıştı. Bir taş buldular. Kaldırılınca altından bir şişe çıktı. Şişe içinde Osmanlıca yazılmış bir yazı bulundu. Yazıdan anlayacağımız ecdadımız bize öyle bir mesaj bırakmış ki bize 400 yıl önce mesajı vermiştir. Biz de 2023 seçimlerinden ders alarak 2023'te yarım kalan işimizi 2028'de tamamlayacağız" dedi.

"MEKANIN SAHİBİ GERİ GELDİ"

Ardından söz alan Sinan Oğan 2028 seçimlerinde iktidar olacaklarının mesajını verirken, "Siyaset yapmak kolay bir iş değil. Hakikaten sosyal medyada linçleyen ile ayrı uğraşıyorsunuz il ve ilçe başkanlığı açılışıyla ayrı. Ancak Türkiye'nin geleceğini çocukların ve gençlerin geleceği için yollardayız. Bütün Türkiye'yi dolaşıyoruz. Yokluklar içinde ilçe binalarımızın açılışı yapıyoruz. Biz algıları yıkmaya geldik. Biz kim miyiz? Türkiye İttifakı Partisi'yiz. Bu isim Türkiye İttifakı Partisi kurucularına ve Türk milletine aittir. İsmimizin kullanıldığını görüyoruz. Özgür Özel'in kullandığını görüyoruz. Kendinize başka bir isim başka bir ittifak bulun. Hani siz Millet İttifakı'nı kurmuştunuz. Siz de gördünüz ki yükselen değer Türkiye İttifakı. Koskoca CHP'nin başka bir ittifakın ismini kullanacağı aklıma gelmezdi. 3 hilal yan yana durmuş 3 renk kendini bulmuş. Bu ismi kullanma ayrıcalığı sadece Türkiye İttifakı resmi kimliğinde var. Hiç kimsenin bu ismi kullanmasına izin vermeyeceğiz. Mekanın sahibi geri geldi. Sizi sahneden alalım sayın Özel" dedi.

"VERDİĞİMİZ DESTEK TESLİMİYET DEĞİLDİR"

Oğan, "İnsanların son bir sene içinde durumu gözden geçireceklerini ve bize hak vereceklerini düşündük. Gerçek manada bizim neden böyle bir karar aldığımızı gördük. Zaten biz böyle bir karar almadan önce çoğunluğumuz Cumhur İttifakı adayını destekleyelim dedi. Sayın Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile masaya oturduğumuzda şunun farkındaydık. Bizim vereceğimiz karar Türkiye'nin kaderini değiştirecektir. Seçimlerin birinci turunda yapılan parlamento seçimlerini kaybettiğini gördük muhalefetin. Şimdi bazı ekonomistler diyor ki şimdi kriz yok mu? Elbette Cumhur İttifakı adayına verdiğimiz destek kayıtsız şartsız teslimiyet değildir" dedi.

"SİZ İFTİRA ATTIKÇA BİZ BÜYÜYORUZ"

Sözlerini sürdüren Oğan, "Rusya Ukrayna Savaşını da gördük pandemiyi de gördük. Çiftçimizi köylümüzü ezdirmemeliyiz. Artık yakalanan kaçak sığınmacılar derhal geri gönderiliyor. Ekonomi politikası bugün sıkıntılı da olsa doğru bir çizgide ilerliyor. Artık ekonominin şartlarına göre politika uygulanıyor. Şimdi doğru ama eksik şeyler yapılıyor. Nedir eksik? Bu krizden topyekün çıkmak zaruriyetindeyiz. Mehmet Şimşek birtakım çalışmalar yapsa da biz yeterli görmüyoruz. Önce enflasyon aşağı çekilecek ardından faiz ve döviz. Ardından piyasalar canlanmaya başlayacak. Birçok ülke ile ilişkilerimizi normalleşmeye başladı. Ancak Suriye Hükümetini de yanımıza almalıyız. Türkiye İttifakı Partisi olarak dersimize çalışıyoruz. Ancak bir kitle var ki dersine çalışmaz. Sen dersine çalışmamışsın parlementoyu kaybetmişsin. Eee geliyorsun Sinan Oğan bizi kurtar. Yok öyle yağma. 20 senedir muhalefettesin hala sandık başına adam yetiştirmemmişsin. Siz böyle ancak Tiwitter başında kendinizi avutursunuz. Biz bu ülkeyi yönetecek kadrolarla yola çıkıyoruz. Etmediğiniz hakaret kalmadı. Siz iftira attıkça biz büyüyoruz. Siz konuşacaksınız biz yapacağız" dedi.

"KOCAELİ'DE BİZİM YANIMIZDA"

Son olarak Oğlan, "Kendi kıt imkanlarımızla biz bu yolda yürüyoruz. Gittiğimiz her yerde halkımızın teveccühü ile karşılaşıyoruz. 2028'de Türkiye İttifakı Partisi ile Türkiye'yi yönetmeye hazırız. Görüyorum ki Kocaelili vatandaşlarımız da bizim yanımızda. Sosyal medya klavyetörlerine de diyorum ki siz yazdıkça biz kazanacağız. Biz diyoruz ki biz bölücülerle değil Türk dünyasına değer verenlerle beraber olacağız. Bunun için de hepinizi Türkiye İttifakı Partisi'ne davet ediyorum" şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber