Son isteği DSİ’den tayin oldu: Bu not ile genç yaşında canına kıydı

Kocaeli’den çok acı haber. Henüz 32 yaşında, hayatının baharında olan Cüneyt Çelik, canına kıydı. Çelik, ardından bir de not bıraktı.

Kocaeli’den bugün acı bir haber geldi. Edinilen bilgi ve iddialara göre Cüneyt Çelik bugün Gebze Ballıkayalar Tabiat Parkı’na gitti. Bir süredir psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Cüneyt Çelik, Ballıkayalar Tabiat Parkı’ndaki yüksek bir bölgeden tüfekle başına ateş ederek intihar etti. Çelik’in cesedi silahın ateş almasının ardından uçurumdan düştü.

KEŞKE…

32 yaşındaki Cüneyt Çelik, intihar etmeden birkaç saat önce sosyal medya hesabından uzun bir yazı paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

“Hayatım boyunca her ne yapıyorsam insanlara dokunsun, katkı sağlasın diye çalıştım. Küçük büyük ya da ederinden fazla olur demeden kendi işimmiş gibi özveriyle çalıştım. Ki gönül rahatlığıyla bu işi ben yaptım ve işin sahibi de bunu kazandı diyebiliyim diye. Hiç bir zaman maddiyet önceliğim olmadı. Belki biraz da olmalıydı ama bizim genimizde yok. Keşke daha fazla insana dokunan, insanlara ve biraz da olsa ülkeme katkı sağlayan işlerin bir parçası olabilseydim.

SEVDİKLERİNİZE ZAMAN AYIRIN

32 yıllık hayatımda öğrendiğim bir kaç şey: Keyfiniz olmasa da, içiniz kan ağlasa da karşınızdaki insanlara bir tebessümü borç bilin. Aldığınız nefesin vergisi zekatı gibi düşünün. Paylaşarak çoğalır çünkü mutluluk. Hayatımın her anında tüm kalbimle insanlara tebessüm ettim. İnsanların arkamdan söyledikleri umrumda olmadı. Bir de kendinize ve sevdiklerinize zaman ayırın.

DOĞAYA KAÇIN

İş temposuyla kendimizi tüketen bir çukura çekiyoruz. Hiç bir patron, hiç bir iş veya maaş bizden değerli değil. Sonrasında o hasarı düzeltmek zor oluyor. 30 yaşınıza kadar ne kadar fazla yerde ne kadar tecrübe edinirseniz, ne kadar şey okur öğrenir ve farklı yer görürseniz o kadar iyi. Ve doğaya kaçın. Bir çok şeyin tartışmasız ilacı. Ne kadar gereksiz şeylerle, gündemlerle hayatımızı mahvettiğimizi anlıyorsunuz.

BAŞKA BİR YOL BULAMADIM

Canım ailem. Onca emeğinize ve sevginize rağmen sizi yüzüstü bırakıyorum ama inanın başka bir yol bulamadım, gücüm kalmadı. Her şey için özür dilerim. Sizi çok seviyorum. Biraz olsun siz de seviyorsanız mutlu olduğumu bilerek hayatınıza devam edin.

DSİ’YE ÇAĞRI

Son bir isteğim de işleri dolayısıyla ayrı düşen kardeşim Betül ve eniştem İsmet'in aynı yere tayin edilmesi. Belki birileri duyar ve anne baba ve çocuğunu bir araya getirir. İkisi de DSİ'de ama farklı şehirdeler. @dsigovtr @rterdogan

Son sigaramı yaktım ve Beşkayalar Tabiat Parkına Rasim'in Kaya'ya doğru son yolculuğuma çıkıyorum.

BU NOKTAYA GELMESİN DİYE…

Bu noktaya gelmesin diye çok uğraştım. Ama elimden bu kadarı geldi. Olmadı mı olmuyor çünkü. Kimsenin de kabahati yok. Kendim ettim, kendim buldum. Hatalarımın bedelini bu dünyada ödeyemeyecek kadar da bu zayıf biriyim maalesef. Kimseyi üzmeden çözmenin bir yolunu da bulamadım maalesef. Hakkınızı helal edin demeye de yüzüm yok açıkçası. Benim hakkım helal olsun.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Sadece bu güzelim ülkeyi, umutsuzluğun ve mutsuzluğun hüküm sürdüğü, yalancıların ve hırsızların hakim olduğu bir ülkeye çevirilmesinde katkısı olan hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum.

Bir çok kez umutsuzluğa kapıldım ama bir şekilde enerjimi toplayıp çıkabildim. Ama bu sefer ne o enerjiye ne de o akıl sağlığına sahip değilim.

BENİM İÇİN KABUS GİBİYDİ

İş olsa 1 sene sürmeden kapatabileceğim borçlarımı bir süredir ödeyemez durumdaydım. 15 Temmuzda ve doların rahip Bronson kriziyle yükseldiği dönemde 2 kere batmıştım. Ama çok çalışarak düzelttim. Ama öyle bir dönemden geçiyoruz ki ne yaptığım işlerin parasını alabildim ne de yeni iş alabildim. Önceki dönemler gibi sanıp borcu borçla öteleyip bir şeylerin düzeleceğini bekledim cahilce. Herşeyimi nakde çevirerek ödemeye çalıştığım @garantibbva borcum hem banka hem de hukuk bürosu sağolsun icralık duruma geldi. Çoğunuzun bir tarafıyla güleceği miktardaki borç hiç kimseden borç bile isteyemeyen benim için kabus gibiydi.

YEĞENİM SAYESİNDE…

Yeğenim Çınar'ın sevgisi ve güler yüzü sayesinde bir süre buralardaydım. Hayata bağladı beni. Keşke hep yanında olabilseydim ve iyi bir eğitim alabilmesine de yardımcı olabilseydim. Böyle bir şey istemeye hakkım var mı bilmiyorum ama ne yapın ne edin iyi bir dil öğrenmesi için ne gerekiyorsa yapın.

TEK PİŞMANLIĞIM…

Hayattaki tek pişmanlığım İngilizcemi iyi bir düzeye getirememek oldu. Yurt dışına işler yaptım, çalıştığım şirketlerde pazarlama planlarını ve içerikleri yerelleştirdim. Okuyup, dinleyip, anlayıp yazsam da konuşamayınca bir çok kez engelle karşılaştım. Zamanında gereken çabayı gösterseydim belki daha farklı olabilirdi.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber