Sörler okulu önüne meydan yapılacak

İzmit Tepecik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Sörler Okulu ve önündeki alan ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, Sörler Okulu'nun restore edilip boş alana ise dinlenme alanlarını içeren bir meydan yapılacağını söyledi. Okul ile ilgili kararın ise bakanlık tarafından verileceği belirtildi.

İzmit Tepecik Mahallesi’nde yıkılan eski Vergi Dairesi yerine yapılmak istenen otopark, Tarihi Sörler Okulu’nun önünde bulunması nedeniyle kamuoyunda itirazlara sebep olmuştu. İtirazlar sonucu Büyükşehir Meclisi'nden geçen proje ile ilgili süre uzatımı kararı alındı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bugün Tarihi Sörler Okulu önünde basın açıklaması düzenledi. Otoparkın farklı bir alana yapılacağını belirten Büyükakın, Sörler Okulu'nun restore edilip boş alana ise dinlenme alanlarını içeren bir meydan yapılacağını söyledi. Okul ile ilgili kararın ise bakanlık tarafından verileceği belirtildi.

"ESNAF OTOPARK İSTİYOR"

Açıklama yapan Büyükakın, "Binanın yıkımıı sonrası burada ne yapılacağı konuşulmaya başlandı. Bu alanın kullanım kararı ile ilgili görüşmeler yapıldı. Burada otopark yapılmasının çarşıyı canlandıracağı iletildi. Otopark yapıldığında 287 araçlık bir otopark düşünüldü. Arkada bir tarihi eser var. Yeraltı için uygun değildi. Anıtlar Kurulu ile görüşüldü. Belirli şartlar vardı. Buna dönük imar çalışması yapıldı. Buna itirazlar oldu. Tarihi eserin önünü kapatmamak lazım şeklinde itirazlar oldu. Bina yıkıldıktan sonra yapı ortaya çıktı. Alan açıldığında farklı değerlendirmeler oldu. Esnaf otopark istiyor. Şehir için doğru bir karar. Bu bölgeye bir otopark gerekiyor. Otopark yapalım ve tarihi eseri de kullanıma açalım düşüncesi doğdu" dedi.

"MEYDAN YAPACAĞIZ"

Büyükakın, "Bazen doğru kararları hepsi birden gerçekleştirilemiyor. Kentsel dönüşüm çalışması çerçevesinde başka bir alanda otopark yapılması düşüncesi öne çıktı. Tarihi okulun restore edilmesi ve kültür amaçlı fonksiyon yüklenmesine karar verdik. Açık alana dönük ise otoparkı başka bir alanda yapmaya çalışıyoruz. Burada açık alan bırakarak büyük maliyetleri olmayan bir meydan olarak kullanabilecek. Otopark yapımını başka bir alana yapmak üzere revize edelim. İmar plan değişikliğini askıya alacağız. Otopark için kentsel dönüşümle birlikte bir plan yapacağız. Dinlenme alanları ile birlikte bu bölgeye bir fonksiyon yükleyeceğiz. Yürüyüş Yolu'nun devamı olan bir mekan olarak kullanılsın" şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber