Sözleneli 20 gün olmuştu, şehit oldu! Son yolculuğuna uğurlandı

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde trafik kontrol noktasında 'dur' çağrısına uymayan bir motosikletlinin çarpması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır (27), memleketi Sakarya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Olay, Ordu-Giresun karayolu Divane Camisi civarında, dün saat 09.50 sıralarında gerçekleşti. Durdurulmak istenen A.T. tarafından kullanılan plakası bilinmeyen motosiklet, durmayarak jandarma personeli Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır'a çarptı. Ağır yaralanan Çangır, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin acı haberi, Erenler ilçesinde yaşayan babası Turgut ve annesi Asiye Çangır'a verildi. Baba evine ve çevreye Türk bayrakları asıldı. Şehit Çangır'ın naaşı, akşam saatlerinde askeri uçakla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'na getirildi. Törenin ardından konvoy eşliğinde Sakarya'ya ulaştırıldı.

‘EVLİLİK HAZIRLIĞI İÇİNDEYDİ’

Cenaze töreni, Akyazı Gazi Süleymanpaşa Camii'nde gerçekleştirildi. Şehit Çangır'ın ailesi ve yakınları büyük bir üzüntü içindeydi. Öğle namazının ardından amcası tarafından kılınan cenaze namazının ardından, dualarla Akyazı Merkez Aile Mezarlığı'na defnedildi.Ayrıca, 3 erkek kardeşten en küçüğü olan şehit Mehmet Fatih Çangır'ın yaklaşık 20 gün önce sözlendiği ve evlilik hazırlıkları içinde olduğu öğrenildi. Çangır'ın görev yaptığı Ordu'da evlilik için eşyalarını da yerleştirdiği belirtildi.

‘ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE’ ADLI ŞİİRİ OKUNDU

Duygusal anlar yaşatan bir diğer detay ise, Şehit Mehmet Fatih Çangır'ın askerlik döneminde Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirini okurken çekilen görüntüleri oldu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber