Suikast davasında Kocaeli detayı: İşkence gördüm

Sinan Ateş suikastinin sanıklarından Vedat Balkaya, daha önce verdiği ifadeleri reddederek Kocaeli’de işkence gördüğünü iddia etti.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 şüphelinin yargılanmasına, bugün, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşma salonunda başlandı. Yargılanan isimler arasında cinayeti işleten tetikçi Eray Özyağcı’yı olay yerine getiren motokurye Vedat Balkaya da yer aldı.

KOCAELİ’DE YAKALANMIŞTI

Vedat Balkaya’nın cinayetten yaklaşık 1 buçuk saat sonra ‘tamam’ işareti ile poz verdiği ortaya çıkmıştı. Cinayetten sonra kaçmaya çalışırken Kocaeli’de yakalanarak tutuklanan Vedat Balkaya, duruşmada verdiği ifadede Kocaeli’de işkence gördüğünü iddia etti.

İFADESİNİ REDETTİ

Doğukan Çep’in talebi üzerine kurye aracı olarak kullandığı motosikletiyle tetikçi Eray Özyağcı’yı Gölbaşı’na götürdüğünü anlatan Balkaya, bunun dışında olayla bir bağlantısı olmadığını belirtti. Balkaya, Özyağcı'nın kendisine Sinan Ateş'le olan husumeti nedeniyle Ankara'ya gitmeleri gerektiğini söylediğini ileri sürdüğü ifadesini reddetti ve bunun polislerce yazıldığını iddia etti.

“KOCAELİ’DE İŞKENCE GÖRDÜM”

Balkaya, Kocaeli’nde yakalandıktan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: “Emniyet’te bizi çırılçıplak soyup damacana suyla işkencede bulundular. Benim ağzımdan çıkmayan onlarca söz var ifademde. Bana polisler işkence etti Kocaeli’de. Aynı işkence Ankara’da da devam etti. Beni kandırdılar. Yaptıkları iyiliğin altında kalmamak için arkadaşça düşünceyle yardım ettim alacak verecek meselesi için. Ben burada birinin vurulacağını bilmiyordum. Beni buraya kandırarak getirdiler, türlü türlü işlere alet ettiler. Ben suç işlemedim. Benim uyuşturucu kullandığım yazılmış bu tamamen polisin yazdığı bir şey.” savunmasını yaptı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber