Tahir Büyükakın: Tüm ihlallere karşı dimdik duracağız!

Tahir Büyükakın, Büyükşehir’in Kitap Fuarında düzenlenen "Dünya Kız Çocukları Günü" programında kız çocuklarıyla bir araya geldi.

Kocaeli Haberler- Tahir Büyükakın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 2012'de kabul edilen "Dünya Kız Çocukları Günü"nü 14. Kocaeli Kitap Fuarı’nda coşkuyla kutladı. Programda, kız çocuklarının aydınlık yarınlarına vurgu yapıldı. Kocaeli Kongre Merkezi’nin Akçakoca Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Büyükşehir Başkan Vekili Berna Abiş ile çocuklar ve aileleri katıldı.

TÜM İHLALELERE KARŞI DİMDİK DURACAĞIZ

Tahir Büyükakın, programda yaptığı konuşmada, “Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun. Dünyadaki tüm ihlallere karşı sizlerle birlikte dimdik ayakta duracağız” ifadelerini kullandı. Kız çocuklarının hayatlarını yeniden şekillendirebilmeleri için cesaret aşılamayı hedeflediklerini belirten Büyükakın, “Evlatlarımızın kıymetini bildiğimizi özellikle ifade ediyoruz. Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığımız ile birlikte kız çocukları ve kadınlar için çok şey yapacağız. Söz veriyoruz” dedi.

KENDİ GELECEKLERİNİ GÜÇLÜ ŞEKİLDE İNŞA EDECEKLER

Etkinliğin konuşmacısı yazar Dilek Cesur ise, Başkan Büyükakın’a kız çocuklarına, kadına ve eğitime verdiği önem dolayısıyla teşekkür etti. “Rota Yeniden Oluşturuluyor” adlı söyleşisinde, kız çocuklarının zorlukları aşarak kendi geleceklerini güçlü bir şekilde inşa edebileceklerini vurguladı.

BİR KADIN EĞİTİLİRSE DÜNYA EĞİTİLİR

“Bir kadın eğitilirse dünya eğitilir” diyen Cesur, “Annem bir gün ‘Bu mahallenin çamurlu sokaklarından kurtulmak istiyorsan kendi ayaklarının üzerinde durmalısın’ dedi. Hayallerimizin olması bizi sadece çamurlu sokaklardan kurtarmıyor, yolumuzu aydınlatıyor. Dünyada her kız çocuğu annesi ve babası tarafından sevilsin, eğitim hakkı verilsin” şeklinde konuştu.

HER KATİLİN ARKASINDA KÖTÜ BİR ÇOCUKLUK VAR

Cesur, çocukların sadece bir biblo ya da çiçek olmadığını, onlara şiddet uygulamanın toplum üzerindeki etkilerine de dikkat çekti. “Biz kendimiz için değil, toplum için de çocuk büyütüyoruz. Bugün her arsızın, her katilin arkasında kötü bir çocukluk var. Sevgisiz bir anne baba var” ifadelerini kullanarak, ailelerin çocuklarına olan tutumlarının toplumsal sonuçlarına vurgu yaptı.

Tahir Büyükakın Dünya Kız Çocukları Günü Kitap Fuarı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber