Tahir Büyükakın'dan Halkevi cevabı: Kütüphane olacak

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün gerçekleşti. Mecliste restorasyonu tamamlanan Halkevi binasının 10 yıllığına Büyükşehir’e devredilmesi görüşüldü. Mehmet Nazım Gençtürk'ün “Halkevi’ni İzmit Belediyesi’ne devredin” sözlerine Tahir Büyükakın'dan yanıt geldi.

Tahir Büyükakın'dan Halkevi cevabı: Kütüphane olacak

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün gerçekleşti. Mecliste restorasyonu tamamlanan Halkevi binasının 10 yıllığına Büyükşehir’e devredilmesi görüşüldü. Konu ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Mehmet Nazım Gençtürk, “Halkevi’ni İzmit Belediyesi’ne devredin” sözleri Tahir Büyükakın'dan yanıt geldi.

HALKEVİ GÖRÜŞÜLDÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 133 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanacağı meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetiyor. Kente dair önemli kararların görüşüldüğü mecliste Valilik tarafından restorasyonu tamamlanan Halkevi binasının 10 yıllığına Büyükşehir’e gençlik merkezi olarak kullanılmak şartı ile devredilmesi görüşüldü.

KÜTÜPHANE OLACAK

Toplantıda söz alan CHP’li meclis üyesi Mehmet Nazım Gençtürk, “Halkevi’ni İzmit Belediyesi’ne devredin” dedi. Bu sözlere Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'dan meclis toplantısı sonrası yanıt geldi. Büyükakın, Halkevi Binası'nın alt katının her zaman olduğu gibi kütüphane olacağını belirtti. CHP grubuna gönderme de bulunarak "arkadaşlarımız hazırlıksız gelmiş" diyen Büyükakın, "kütüphane olsun diyorlar, zaten kütüphane olacak. Tartışmaya bile gerek görmüyoruz. Diğer bölümleri tüm vatandaşlar kullanacak. Sadece gençler değil herkes gelecek" ifadelerini kullandı.

BAŞİSKELE YOLU

Başsikele Yolu hakkındaki soruya da yanıt veren Büyükakın, yolun aşağı yukarı bittiğini ifade ederek "Karayollarından onaylar alınıyor. Bizim yapmamış konusunda bakanımızla görüştük. Prosedürü şu an da tamamlıyoruz. Zannediyoemki yeni yılda ihalesi yapılır. Bir kısmına da başladık" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tahir Büyükakın İzmit Halkevi Binası
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber