Tamı tamına 2700 kişiye iş verecek! Şartları duyurdu

Türkiye İş Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı Kocaeli'de Temizlik Görevlisi mesleğinde 2.700 kişilik işgücü uyum programı düzenlenecek.

Türkiye İş Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında ilk programlar toplamda 120.000 kontenjanla 81 ilde açıldı. Özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak üzere ilimizde Temizlik Görevlisi Mesleğinde 2.700 kişilik İşgücü Uyum Programı düzenlenecek.

8 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz konu hakkında şu bilgileri verdi; “İşgücü Uyum Programına başvurular, 04.09. 2024 – 08.09.2024 tarihleri arasında; İŞKUR internet sitesi ( https://esube.iskur.gov.tr ), ALO 170, İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezlerinden yapılabilecek. 09.09.2024 tarihinde başlayacak olan program maksimum 30.06.2025 tarihine kadar devam edecek.

NET ÜCRET BELLİ OLDU

İUP ilk dört hafta haricinde (37,5 saat); sonraki haftalar için haftalık çalışma süresi 22,5 saat ( 3 Gün ) olup, normal çalışmanın yarısı olmak üzere kısmi zamanlı uygulanır. Katılımcılara, Günlük Net 566,73 TL ödeme gerçekleştirilecek. Program kapsamında Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası yapılacak. Geçmiş yıllarda TYP kapsamında çalışanlar, İşgücü Uyum Programına başvuru yapabilecek.

KATILIM ŞARTLARI BELLİ OLDU

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: İUP’ye başvurduğu tarihte ve program süresince Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olmayı ifade eder. 25/9/1981 tarihli ve 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri kapsamında olanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranmaz.

2. Kuruma kayıtlı olmak.

3. 18 yaşını tamamlamış olmak.(İUP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder)

4. Yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

5. Program talep tarihinden önceki bir yıldan programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak.

6. Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak.

7. Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak.

8. Hane gelir şartını sağlamak: Başvuru tarihindeki AKS’ye göre aynı adreste ikamet edenlerin, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri aylık toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının iki (2) katını aşması halinde söz konusu adreste ikamet eden kişiler programa katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri ve benzeri toplu yaşam alanlarında ikamet edenler ile 8/03/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenenler için bu şart aranmaz.

9. Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber