Terör saldırısıyla ilgili 40 kişi gözaltında

İstanbul'un Çağlayan semtinde, hain bir terör saldırısı meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki polis kontrol noktasına DHKP/C mensupları tarafından düzenlenen alçakça saldırıya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, teröristlerin, polis kontrol noktasına yaklaşırken masum polis memurlarına biber gazı sıkarak ardından silahla ateş açtıklarını bildirdi. Bu saldırıda bir polis memurunun yaralandığını ve teröristlerin ardından Çağlayan Adliyesi C Blok istikametine doğru kaçtıklarını belirtti. Polislerin kahramanca müdahalesi sonucu her iki teröristin de etkisiz hale getirildiğini ve bir vatandaşın hayatını kaybettiğini, üç polis memurunun ve üç vatandaşın da yaralandığını ifade etti. Bakan Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Terör saldırısı sonrasında İstanbul Emniyeti'nin gerçekleştirdiği operasyonlarda 40 kişinin gözaltına alındığını belirten Bakan Yerlikaya, ayrıca 1 Haziran 2023'ten bu yana sol terör örgütlerine yönelik 335 operasyon düzenlendiğini ve 269 DHKP/C'li teröristin gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alınan teröristlerden 30'unun tutuklandığını, 137'si hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulandığını açıkladı.

KONU YARGIYA İNTİKAL ETTİ

Bir gazetecinin teröristin attığı çantada bomba düzeneği olup olmadığını sorması üzerine Bakan Yerlikaya, henüz böyle bir durumla ilgili bilgi alınmadığını ifade etti. Ayrıca, saldırganların hedefinin kulübedeki polisler mi, yoksa adliyeye girmek mi olduğu sorusuna ise, bu konunun artık yargıya intikal ettiğini ve konuyla ilgili gereken açıklamanın yapılacağını belirtti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber