Toyota’da çalışmak çok güzel. Neden mi? İşçisini böyle mutlu ettiler

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, çalışanları sevindirecek bir ara zam kararı aldı. Zam ile çalışanların maaşlarında belli oranlarda iyileştirmeler gerçekleştirildi.

Toyota’da çalışmak çok güzel. Neden mi? İşçisini böyle mutlu ettiler

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, çalışanları sevindirecek bir ara zam kararı aldı. Zam ile çalışanların maaşlarında Ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 17 ila yüzde 28 oranında zam yapıldı.

YÜZDE 21

Toyota' Sakarya'daki fabrikasında çalışanların ücretlerine zam kararı aldı. Ekonomik şartları göz önünde bulunduran fabrika çalışanların maaşlarına Ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere zam yaptı. TM seviyesi için en düşük artış oranı ise yüzde 21 olarak belirlenirken geçici operasyon çalışanlarının yeni ücreti ise 29 bin 154 lira seviyesine çekildi.

29 BİN 154 TL

Toyota'da normal şartlarda maaş zamları Nisan ayında belirlenirken, yaşanan yüksek enflasyon ortamında çalışanları rahatlatmak adına zam kararı erkene çekildi. Toyota Türkiye, ilk ara zam kararını 2022 yılı kasım ayında almıştı. Bu adımın ardından, 2023 yılı temmuz ve kasım aylarında da benzer düzenlemeler yapılarak çalışan maaşlarında artışa gidilmişti. Alınan zam kararı ofis çalışanları için yüzde 11 ile 19 arasında olurken, normal çalışanlar için bu oran yüzde 17 ila 28 arasında belirlendi. Toyota Türkiye'de yapılan zamlarla birlikte en düşük maaş 29 bin 154 liraya yükseldi.

Toyota Türkiye Sakarya maaş zammı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber