TÜPRAŞ’ın 9 milyar TL’lik yatırımı için ÇED toplantısı yapılacak

Türkiye’nin dev sanayi kuruluşu TÜPRAŞ Kocaeli’de dev bir yatırıma hazırlanıyor. TÜPRAŞ’ın yapmak istediği alkilasyon tesisi için yarın ÇED toplantısı gerçekleşecek.

Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (TÜPRAŞ) Kocaeli’de 9 milyar 118 milyon 611 bin 600 TL’lik alkilasyon tesisi kurmak istiyor.

PROJEYE GÖRE…

İlan edilen projeye göre TÜPRAŞ, Kocaeli rafinerisinde bir Alkilasyon Ünitesi kuracak ve bu ünite kapsamında 1 adet flare, 1 adet 20 bin top kapasiteli Alkilat Depolama Tankı ile birlikte 1 adet 4 bin 950 metreküp kapasiteli Propilen Depolama Tankı kurmayı planladığını açıkladı.

ÇED TOPLANTISI YARIN

Alkilasyon tesisi için yarın ÇED toplantısı gerçekleşecek. Körfez Ticaret Odasında saat 10.00’da gerçekleşecek olan toplantı için Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı çağrıda bulundu.

FİDANCI DAVET ETTİ

Fidancı ÇED Toplantısına davette bulunarak şunları söyledi: “Projenin Ekoloji, Çevre Sağlığına etkileri bakımından zararlarını dile getireceğimiz toplantıda gelecek nesillerini düşünen çevreye duyarlı herkesi toplantıya davet ediyoruz. Tüpraşa ait daha önceki liman ve üretim kapasite artış projelerinin ÇED Kararlarını açtığımız davalarla iptal ettirdik, ilçemizin şehrimizin yaşadığı çevre- sağlık sorunlarının bir nebze azalmasına katkı sunabildiysek bu proje için de hukuk yoluyla mücadele edeceğiz, mücadelemizi büyütmek için gelecek nesillerimize yaşanabilir bir çevre sunmak isteyen herkesi bu toplantıya davet ediyoruz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber