Türk Harb İş eyleme hazırlanıyor!

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Şakir Akçer, geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirdikleri Türk Harb-İş Sendikası Başkanlar Kurul Toplantısı hakkında dün düşüncelerini dile getirdi. Başkan Akçer, “Eylem planı, kamuoyuna açıklanacak” dedi

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Şakir Akçer, geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenledikleri Türk Harb-İş Sendikası Başkanlar Kurul Toplantısı ile ilgili olarak dün bazı açıklamalar yaptı. Başkan Akçer, konu hakkında yaptığı açıklamada “Bilindiği üzere milli savunma işçilerimizin ara zam talepleri doğrultusunda eylemsellik sürecimiz başlamıştı. Bu konuda birçok alanda üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bu kapsamda Sendika Genel Merkezimizde Başkanlar Kurul Toplantımızı gerçekleştirdik ve buradan çıkan sonucu da üyelerimize bildiriyoruz” dedi.

"SORUNLARI DEĞERLENDİRDİK"

Sözlerine devam eden Başkan Akçer, “Türk Harb-İş Sendikası Başkanlar Kurulumuz, 23 Ocak 2024 tarihinde aldığı karar uyarınca toplantısına geçtiğimiz gün devam etti. Başkanlar Kurulu toplantımız devam ederken Genel Başkanımız Alaattin Soydan da Türk-İş Genel Merkezinde yapılan Kamu Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Bu toplantıda, kamuda çalışan işçilerin geçim şartları başta olmak üzere iş barışını bozan gelişmeler, ücret ve vergideki adaletsizlik ile çalışma hayatındaki benzeri sorunlar değerlendirildi. 29 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 11.00’de Türk-İş Genel Merkezi Toplantı Salonu’nda Türk-İş’e bağlı tüm sendika genel başkan ve genel merkez yöneticileri, Türk-İş Bölge ve İl Temsilcileri ile Ankara’daki şube başkanlarının katılımıyla bir toplantı yapılarak Türk-İş eylem planının kamuoyuna açıklanmasına karar verildi” dedi.

"ÇALIŞMALARA ISRARLA DEVAM EDECEĞİZ"

Başkan Akçer, açıklamasının sonunda ise “Bu gelişme sonrasında gelinen son noktayı değerlendiren sendikamızın Başkanlar Kurulu tarafından 29 Ocak 2024 Pazartesi günü açıklanacak olan konfederasyonumuz Türk-İş’in eylem planının ülke çapında daha fazla ses getireceği ve kamuoyunda daha fazla gündem oluşturacağı değerlendirilmektedir. Bu nedenle sendikamızın 27 Ocak 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirmeyi planladığı geniş katılımlı basın açıklamasının Türk-İş eylem planında açıklanacak olan kararlarla birleştirilmesine, savunma sanayi işçisi üyelerimizin taleplerinin karşılanması konusundaki görüşme ve çalışmalara ısrarla devam edilmesine karar verildi” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber