Türk Metal Kocaelİ: Asgari ücret yeterli seviyeye gelmeyecektir

Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi yerel basın temsilcileriyle tanışma kahvaltısında bir araya geldi. Programda konuşan şube başkanı Özgür Koca, "Asgari ücret nereye gelirse gelsin yeterli olmayacaktır" dedi.

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Özgür Koca Beyaz Yalı’da yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Programa Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener ve sendika üyeleri eşlik etti.

KOCA: ÜLKENİN EN BÜYÜK SENDİKASIYIZ

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Özgür Koca sendika çalışmalarını anlattı. Koca açıklamasında yaklaşık 300 bin üye ile ülkenin en büyük sendikası olduklarının belirterek, "Amacımız sendikamıza misyon kazandırmak, üretmek ve misyonu gönüllü şekilde devam ettirmek istiyoruz. Biz basın emekçileriyle bir araya gelip tanışmak birbirimizi doğru anlayıp destek olmak için bu organizasyonu yaptık.

"ÜYE SAYISI ARTTIRMA HEDEFİMİZ VAR"

Sosyal sendikacılık anlamında büyük girişim ve gelişmeler yaptık. 300 bin üyeden, 85 bin üyemizi farklı bölgelerde aileleriyle birlikte tatiller sunmak. Ayrıca Uysal Altundağ liderliğinde üye sayımızı 400-500 bin arttırma hedefimiz var. Amacımız Avrupa'nın en büyük sendikası olmak.

"YETERLİ OLMAYACAKTIR"

Son dönemde yaşadığımız yüksek enflasyon var. Bir taraftan vergi oranları yüksek, bu konular için Ankara'da Türk-İş tarafından 20 Ekim'de miting planlıyor. Maalesef herkesin haklı olduğu iş veren ve işçinin haklı olduğu bir durum var. Asgari ücret nereye gelirse gelsin yeterli olacağını düşünmüyoruz" dedi.

"EYLEMLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

20 Ekim tarihinde Ankara'da gerçekleşecek miting hakkında konuşan Koca, “Bu miting TÜRK-İŞ liderliğinde gerçekleşecek. İstediğimiz şeyler olmazsa eylemler artarak devam edecek. Herkesin sesi olmak istiyoruz. Umudumuz var. Yüksek vergilerden kurtulmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifade etti.

EYLEME NEDEN KATILMADILAR?

Türk-İş’in tüm sendikalarında geçtiğimiz ay gerçekleşen 1 saat iş bırakma eylemine neden katılmadıkları sorulan Özgür Koca, “Sendikalar liderler tarafından yönetiliyor. Biz Genel merkez kararıyla hareket ediyoruz. Konfederasyon kararlarına ve çağrılarına uyuyoruz” dedi.

ŞENER: ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI ÖRGÜTLÜ

Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener ise, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Taşeronun kamuya alınmasıyla ilgili bir eylemdi. Biz özel sektör çalışanlarının örgütlü olduğu bir sendika olduğumuz için katılmadık" sözlerine yer verdi.

Asgari ücret Özgür Koca Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber