Türk Veteriner Hekimleri Birliği Gelecek Yasaya karşı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Sahipsiz hayvanlara yönelik hazırlanan Yasa tasarısına dair sosyal medya üzerinden açıklama yayınladı. Bu yasanın suistimal edileceği çok açık...

Türk Veteriner Hekimleri Birliğinin Sahipsiz hayvanlara yönelik hazırlanan taslak metin hakkında paylaştıkları açıklamada yapılacak uygulamalara bir sınır getirilmediği ve suistimale açık olduğuna vurgu yapılmış. Türk Veteriner Hekimleri Birliği "Açıklama özellikle dün itibarıyla tarafımıza ulaşan taslak metin hakkında Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) ve Veteriner Hekim Odaları olarak değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Ancak ilk değerlendirmelerimize göre; belediyelere 2028 yılına kadar hayvan bakımevi kurma zorunluluğu getirirken bu süreçte toplanan hayvanların ne olacağına ilişkin açık noktalar var. “kuduz şüphesi”, “saldırgan hayvan” gibi geniş anlam taşıyan ifadelerin bilime ve kanun yapma tekniğine aykırı olduğunu düşünüyoruz. bu haliyle kanunlaşırsa sorunun çözümüne hiçbir katkı sağlamayacak" Veteriner Hekimleri Birliği ekosistemin zarar göreceğini, yeni toplum sağlığı sorunlarına neden olacağını ve toplum vicdanına zarar vereceğini belirtmiş. Birlik "hayvanların sokaklarda olmaması gerektiğini savunan vatandaşlarımızın bile bu yöntemle ilgili memnun olmayacağı düşüncesindeyiz." ifadelerine yer vermiş.

İNISIYATIF ALMAYA HAZIRIZ

Türk Veteriner Hekimleri Birliğinin Sahipsiz hayvanlara yönelik hazırlanan taslak metin hakkında "Diğer taraftan meslek adımızın (Veteriner Hekim) bile birçok defa hatalı (Veteriner) yazılmasının taslağın oldukça özensiz hazırlandığını bize düşündürmektedir. Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) olarak bu haliyle bu taslağın yanında olmayacağımızı, yaşatmanın temel alındığı çözümlerin hala mümkün olduğu düşüncesindeyiz" diye devam etmiş Veteriner Hekimleri Birliği bu konuda inisiyatif almaya hazır olduklarının altını çizmiş.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber