Türkiye, Osmanlı Devleti'nden bu yana ilk kez bunu başardı: Günden güne genişliyor

Türkiye, dünya çapında askeri varlığını hem üsler kurarak hem de sunduğu eğitimlerle artırıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) küresel varlığı günden güne genişliyor.

Türkiye, dünya çapında askeri varlığını hem üsler kurarak hem de sunduğu eğitimlerle artırıyor. ABD'den Bloomberg'in raporuna göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) küresel varlığı genişlemekte. Analiz, "Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana Türk ordusunun bu kadar yaygın bir varlığı olmamıştı." şeklinde ifade edildi. Türk askeri gücünün dünyanın dört bir yanında hissedildiği vurgulanıyor. Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 50 yıllık bir askeri varlığının yanı sıra Orta Doğu'da dört ülkede de güç bulundurduğu, Suriye ve Irak'taki operasyonlarını genişletmeyi planladığı belirtiliyor.

Ayrıca Türkiye'nin Azerbaycan ve Somali'de askeri birlikler bulundurduğu ve Afrika ülkeleriyle deniz güvenliği konusunda iş birliği yaptığı ifade ediliyor. Türk donanmasının, Türkiye'nin enerji ve toprak haklarına vurgu yaptığı Akdeniz ve Ege Denizleri'nde devriye gezdiği belirtiliyor. Raporda sunulan harita, Türk askeri varlığının yerlerini gösteriyor ve bu ülkeler hakkında detaylar veriliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber