Türkiye’de hangi belediyeler İsrail boykotuna katılmadı? Hangileri katıldı?

Türkiye’de İsrail menşeili ürünler boykot ediliyor. Bu boykota üniversiteler, kamu kurumları ve dünya çapındaki Türk şirketleri de destek verirken, belediyeler de aynı doğrultuda boykotu destekliyor.

Terör devleti İsrail’in Gazze’de yapmaya çalıştığı soykırım, tüm dünyada tepkiyle karşılanıyor. Amerika’nın dahi desteğini çekmeye başladığı terör devleti İsrail’e dünya halklarından büyük bir tepki var. Nazilere benzetilen terör devleti İsrail ürünleri de dünya genelinde boykot edilmeye başlandı.

KOCAELİ’DE ANTİKKAPI BAŞLATTI

Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Antikkapı AŞ’nin İsrail menşeili ürünleri boykot etmeye başlaması üzerine, ilçe belediyeleri de bu boykota destek verdi. Türkiye genelinde de birçok büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri boykot çağrılarına uyarak, İsrail menşeili ürünleri hem satmıyor, hem de kullanmıyor.

CHP’Lİ BELEDİYELER UYMUYOR

Peki Türkiye’de İsrail ürünleri boykotuna hangi merkez belediyeler katılıyor, hangileri katılmıyor? Konuyla ilgili bir liste yayınlandığı görüldü. CHP’nin kazandığı denize kıyısı olan kentlerin birçoğunda belediyelerin boykot çağrılarına kulak asmadığı ve uymadığı görülüyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Bolu, Antalya, Adana, Mersin, Muğla, Aydın, Çanakkale, Tekirdağ gibi belediyelerin boykota uymadığı görülüyor.

İşte Türkiye’deki belediyelerin boykot haritası

(Kırmızı şehirler boykot çağrısına uyanlar, beyazlar uymayanlar)

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber