Türkiye’de KADIN olmak!

Aralarında öğretmenlerin ve İzmitli öğrencilerin de olduğu, Tiyatro Suare’den çok anlamlı bir çalışma geldi. Sezen Aksu’nun “Ünzile” eserinden esinlenerek Ünzile’nin sesi olan, çoğu üniversite öğrencisi olan tiyatro sanatçılarının bu girişimi takdirle karşılandı.

Türkiye'de kadın olmak

KURUCU EREN GÜN ÖNCÜLÜĞÜNDE
Grup sözcüsü Hazal Ünlü, Nokta Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şu önemli ifadelere ye verdi: Ekibimizin yani Eskişehir Tiyatro Suare’nin kurucusu Eren Gün. Onun öncülüğünde toplumsal konular karşısında elimizden geldiği kadar sanat icra etmeye ve farkındalık yaratmaya gayret ediyoruz.

YALNIZ DEĞİL HİÇBİR KADIN!
Dünyaya kadın olarak gelmek bile başlı başına bir engel değil miydi? Her gün yaşanan kadın cinayetleri, taciz, tecavüz ve şiddete rağmen nefes almak bile mucize değil miydi?" diyordu bir kitapta… Tiyatro Suare olarak son dönemde ülkemizde artan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete sessiz kalmamak için, Sezen Aksu’nun "Ünzile" şarkısını seslendirdik. Şiddete karşı sesimizi sanatımızla duyuruyoruz. Her "Ünzile"nin sesi olmak için burada olacağız. Yalnız değil hiç bir kadın!

TİYATRO SUARE EKİBİ
Eren Gün - Kurucu
Hazal Ünlü
Sevim Küçük Karaman
Burak Karaman
Ege Fenercioğlu
Mehmet Seyit Ergünce
Araz Atahan
Nilsu Gülal
Cihan İnanır
Ecem Kaymak
Sinan Mert Öz
Işılsu Esmer
Yaren Bulduk
Aslı Sena Laçin

https://www.instagram.com/reel/DA8-vkfuWfR/?igsh=c3Z6NTlyNWFldHJ3

Sezen Aksu Tiyatro Suare Hazal Ünlü
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber