TUSAŞ saldırısında şehit düşen vatandaşların hikayeleri yürek burktu

Dün meydana gelen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) gerçekleştirilen terör saldırısına dair detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. PKK bağlantısı olduğu tespit edilen iki zanlının kimlikleri tespit edilirken saldırıda şehit olan vatandaşların hikayeleri ise yürek burktu.

TUSAŞ’a yönelik meydana gelen saldırıda şehit olan Cengiz Coşkun, Zahide Güçlü, Murat Arslan, Hasan Hüseyin Cambaz, Atakan Şahin Erdoğan isimli vatandaşlarımızın hikayeleri yürekleri dağladı.

ZAHİDE GÜÇLÜ EKİCİ

1988 doğumlu olan Ekici, son yıllarda büyük zorluklarla mücadele etti. 2020'nin sonlarında annesini kaybeden Ekici, 2021'de ise tek çocuğu olan kızı E.'ye kanser teşhisi konulmasıyla sarsıldı. 2023'e kadar iki yıl boyunca hastanede tedavi gören ve iyileşme sürecine giren küçük kız, yakın zamanda evine döndüğü bilgisine ulaşıldı. Hain saldırıda can veren Zahide Güçlü Ekici evlilik yıldönümleri sebebiyle eşinin gönderdiği çiçeği almaya giderken şehit oldu.

MURAT ARSLAN

TUSAŞ'a yönelik silahlı saldırıda, iki terörist Kahramankazan ilçesindeki bir duraktan 06 JMT 07 plakalı taksiyi alarak bindi. Taksici ve 3 çocuk babası Murat Arslan, bu teröristler tarafından müşteri olarak alındıktan bir süre sonra aracın durdurulması sonucunda şehit edildi. Babası ve yakınlarının meydana gelen saldırı sonrası açıklamaları ise yürekleri sızlattı.

BABASI YÜREKLERİ SIZLATTI

Şehit edilen taksicinin babası; ‘Duraktan taksiye binmişler. TUSAŞ'a varınca katliamı gerçekleştirmişler. Oğlumu aracın bagajına koyup sırtından vurmuşlar. Hala oğlumu göremedim.’ diye konuştu. Murat Arslan'ın arkadaşı Rasim Can Oraz ise, TUSAŞ'a yapılan saldırı nedeniyle hem üzgün hem de öfkeli olduklarını ifade ederek, "Biz Murat ağabeyin evinde iki yıl kiracı olarak kaldık. Onlar çok iyi insanlardı, esnaflıklarını da iyi yaparlardı. Kimseye zararları yoktu. Çok üzgünüz," dedi.

HASAN HÜSEYİN CANBAZ

. Hayatını kaybedenler arasında yer alan Hasan Hüseyin Canbaz'ın Sincan'daki baba evi Türk bayraklarıyla süslendi. Şehit olan Hasan Hüseyin Canbaz’ın babası ise olaya ilişkin ‘Oğluma asla şiddet uygulamadım, ona nasıl kıydılar? Bu canilere nasıl göz yumuldu?" sözleriyle ifade etti. Oğlunun TUSAŞ'taki üç yıllık görev süresince her zaman iyi bir insan olduğunu ve aralarında güçlü bir bağ bulunduğunu aktaran Cambaz, Hasan Hüseyin Canbaz'ın hayatını kaybettiğinde iki yıllık bir evliliği olduğunu da belirtti.

ATAKAN ŞAHİN ERDOĞAN

TUSAŞ'ta güvenlik görevlisi olarak görev yapan 42 yaşındaki şehit Atakan Şahin Erdoğan'ın eşi Pınar Erdoğan, çiftin 14 ve 5 yaşında iki kızı olduğunu belirtti. Pınar Erdoğan, eşinin mesai arkadaşlarını korumak için canını feda ettiğini ifade ederek, "Şehit olmayı arzuluyordu. 'Ankara'da şehit olamazsın Atakan, şansını kaybettin' derdim. Ancak o, Ankara'da şehit oldu. Kızlarıma bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Eşim bir kahraman," ifadelerini kullandı.

CENGİZ COŞKUN

Meydana gelen hain saldırıda şehit olan isimlerden biri olan TUSAŞ personeli Cengiz Coşkun hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Fakat saldırı esnasında gösterdiği cesaretle anılıyor.

Zahide Güçlü Ekici Cengiz Coşkun Murat Arslan Atakan Şahin Erdoğan Hasan Hüseyin Cambaz
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber