TYT - AYT soru ve cevapları 2024 yayınlandı mı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) TYT ve AYT oturumlarının tamamlanmasıyla birlikte gözler YKS soruları ve cevaplarında. Adaylar, sınavda karşılaştıkları soruların yanıtlarını sorguluyor. Peki cevap anahtarı açıklandı mı? İşte detaylar...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), dün gerçekleştirildi. Bugün saat 10.15'te başlayan ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) ise toplam 2 milyon 19 bin 709 aday katıldı. AYT'de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi'nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi'nde 40 soru, Matematik Testi'nde 40 soru ve Fen Bilimleri Testi'nde 40 soru soruldu ve sınav için 180 dakika süre tanındı.

CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz yıl tüm oturumların tamamlanmasının ardından YKS cevap anahtarlarını adayların erişimine açmıştı. Bu yıl da benzer bir uygulamanın yapılması bekleniyor. YKS soruları ve cevap anahtarlarının oturumlar tamamlandıktan sonra internet üzerinden erişime açılacağı öngörülüyor. Adaylar, cevap anahtarlarına osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulama aracılığıyla ulaşabilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber