Umuttepe Camii sözleşmesi fesih edilecek

KBB Meclis toplantısında henüz başlamayan Umuttepe Camii ve otopark projesi ile ilgili ihalenin fesih sürecine gidildiği ifade edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 144 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Meclis Başkan Vekili Berna Abiş Başkanlık yaptı. Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya, yarım kalan ve başlanmayan projelere dikkat çekti. Küçükkaya’nın gündem dışı sözüne AK Partili meclis üyesi tepki gösterdi. Konuşmasına devam eden Küçükkaya, “Ben de seçmenden oy aldım bunları söylemek benim görevim. İnterteks Fuarı yapılacaktı hala çadırda yapılıyor. Projeler gecikebilir. Her belediye etkileniyor. En azından vatandaşa bir bilgi verilmeli. Şirketi devamlı ihale veriliyor. Bu takip ediliyor mu? Biz kime nasıl ihale verdiğinizi sorgulamıyoruz. Bilgilendirme yapılsın diyoruz.

CAMİİ PROJESİNE DEĞİNDİ

Umuttepe’de camii projesi olduğunu hatırlatan Küçükkaya 15 gün sonra bitmesi gereken proje hala başlamadı. Milli İrade Meydanı bitti mi bitecek mi gibi ciddi sıkıntılar var. Kocaeli bitmemiş projeler şehridir. Bazı şeylerin takip edilmediğini düşünüyorum” dedi.

“FESİH SÜRECİ BAŞLIYOR”

Süreç hakkında bilgli veren Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, “Umuttepe’deki çalışmada yüklenicinin Ekim ayına kadar süresi var. Deprem nedeni ile eklenen bir süre. Ama işi yürütmediği için tutanak tutuyoruz. Fesih ile ilgili süreci başlatıyoruz” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber