Ve haber geldi: Büyükakın aday!

Partisinin ilçe danışma kurulu toplantısında konuşan KBB Başkanı Tahir Büyükakın, “Az önce reis aradı” diyerek adaylığını duyurdu

Yerel seçimlere kısa bir süre kala AK Parti Kocaeli Teşkilatı danışma kurulu toplantılarına başladı. Körfez İlçe Başkanlığı 102’inci genişletilmiş danışma kurulu toplantısı bugün akşam saatlerinde Körfez Tütünçiflik Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıya Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, MKYK Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, İl Başkanı Şahin Talus, Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, Körfez Belediyesi eski Başkanı İsmail Baran, eski il başkanı Abdullah Eryarsoy, İlçe Başkanları, İl Yöneticileri, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

“ÇOK GÜZEL MUSLUK TAKIYORLAR”

Toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu yola beraber çıktık. Abdullah Başkanımız ile seçim döneminde gezerken hep şunu diyordu AK Parti biz diyenlerin partisidir. 1 milyar 242 milyon lira yatırım yapıldı .Devam eden 63 proje var. 662 milyon lira değerinde. Sadece İSU’nun yaptığı yatırımlar bile 500’ün üzerinde. Söz verirsek yaparız Allah’ın izni ile. Bir kusurumuz var. Temel atma töreni yapamıyoruz. Hele hele CEHAPE Belediyeciliğinde literatüre giren bir kavram var. Ekrem Bey’in icadı. Temel atmama töreni. Kendi başına yaptığı bir iş yok. Önceki işler bitiyor gidip açıyor. Çok güzel musluk takıyorlar” dedi.

“EKREMCİĞİM”

Körfez Kartepe Metro projesi ile ilgili konuşan Büyükakın, “Sayın Cumhurbaşkanımız kararnameyi yazdı. Vaat desek vaat değil. Hayal zaten yok bizde. Biz yapıyoruz onlar konuşuyor. Bunlar tabela Belediyesi. Bunlar mesela sosyal medyada çok iyi karla mücadele yaparlar. Sosyal medyada sahadayız derler. Bir hizmet göremezsin. Sel basar tatilde olur. Bir de pişkin pişkin ‘tatil benim de hakkım’ diyor. Ekremciğim ne zaman çalıştın da tatil senin hakkın.

“BABALAR SÖZÜNÜ TUTAR”

Sürekli bu kent genel bütçeden çok az yatırım alıyor deniyordu. Cumhurbaşkanımızdan Metro’yu rica ettik. Ayak üstü söyleyebildik. Cumhurbaşkanımız tamam dedi. Nasıl bir liderlikse akşamına Ulaştırma Bakanımız aradı. Açıkladık, kendiniz yapamıyorsunuz dediler. Başlarsınız bitmiyor derler. Hep böyle yaparlar. Yapmaya başladık Tramvay bitti. Biner misiniz dedik. Bindiler. Aynısını teleferikte dediler. Eli kulağında yakında teleferiğe bindireceğiz. Babalar sözünü tutar. Biz Cumhur İttifakı olarak yolumuza devam ediyoruz Bu ittifak aslanlar gibi yoluna devam ediyor.” şeklinde konuştu.

REİS ARADI

Körfez Metro projesinin 60 milyar TL değerinde olduğunu ifade eden Büyükakın, “Az önce beni heyecanlandıran telefon geldi. Evet bir telefon geldi. Reis aradı. Reis arayınca insan heyecanlanıyor. Sesi duydu. Körfez ilçe danışma kurulunda olduğumu söyledim. Size selamları var. Danışma toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi. Bu saate niye aranacağını tahmin edersiniz. “Yarın Haliç’e gel Durmak yol yola devam” dedi.

“ADAY OLUNCA SESİM KISILIYOR”

İnşallah 13-0 yapacağız. Geçen dönem aday ilan edildiğimizde bir şey değişmedi. Yaşam biçimimiz yol yürümemiz değişmedi. Biz oturacağımız günün değil kalkacağımız günün hesabını düşünerek, ölüm günün düşünerek yol yürürüz dedik. En büyük desteği sizden aldık. Birlikte başardık. Yine Başaracağız. Bu sefer 13-0 olacağız söz mü?” dedi. Sesi kısılan Büyükakın, “Ben aday olunca sesim kısılıyor” şeklinde espri yaptı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber