Yatırım amaçlı tarla ve arsa alanlar dikkat!

Hükümet, iki yıl boyunca boş bırakılan tarla ve arsaları tespit ederek, bu alanları köylülerin kullanımına sunacak.

Türkiye’de tarım sektörü giderek zayıflarken, artan konut talebine yanıt vermek amacıyla tarım arazileri ve tarıma uygun arsalar imara açılmaya devam ediyor. Bu durum, tarımsal üretimin azalmasına yol açarken, hükümet harekete geçti.

BOŞ ARAZİLER MERCEK ALTINDA

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle birlikte, boş duran binlerce dönüm arsa ve tarla için yeni bir süreç başlatıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı İbrahim Yumaklı, iki yıl boyunca boş bırakılan arazilerin devlet tarafından kiralanarak tarımla uğraşan köylülere tahsis edileceğini duyurdu.

KİRALAMA SÜRECİ BAŞLIYOR

Bakan Yumaklı, “Miras dâhil herhangi bir nedenle iki yıl boyunca arazinin boş tutulması hakkın değil,” diyerek arazilerin köy halkına öncelikli olarak elektronik ihaleyle kiralanacağını açıkladı. Kiralama sürecinin, 6 ay içinde başlayacağı ve 5 Nisan 2025 tarihinde boş arazilerin tespit edileceği belirtildi.

KONUT FİYATLARI ARTTI, TARLA YATIRIMLARI YÜKSELDİ

Konut fiyatlarının artması, yatırımcıları tarla ve arsa alımına yönlendirdi. 2023 yılında gayrimenkul dışı yatırımlar rekor seviyeye ulaştı. Ev satın alamayanlar, 1 milyon ile 3 milyon lira arasındaki imarlı arsalar ile 500 bin ile 900 bin lira arasındaki tarlaları tercih etmeye başladı. Ancak bu arazilerin, değerlenmeyi beklemesi hem konut sektörüne hem de tarıma zarar veriyor.

İbrahim Yumaklı Arsa ve tarla Resmi Gazete
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber