Yeniden Refah’ta Doğan Aydal'a tepki istifası!

Yeniden Refah Partisi’nde liste krizinin yansımaları devam ediyor. Yeniden Refah Partisi’nin parti üyesi Sebahattin Köklükaya, üyeliğini sonlandırdığını duyurdu.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala krizin en çok yaşandığı partilerden biri olan Yeniden Refah Partisi'nde sular hala durulmuyor. Yeniden Refah Partisi’nde Başiskele ve Gölcük ilçelerindeki meclis üyesi listesi krizinin yansımaları sürüyor. Gölcük’te de ilginç gelişmeler yaşanırken, bugün bir haber de Başiskele’den geldi.

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi Gölcük ve Başiskele ilçe teşkilatları, kendi meclis üyesi aday listelerini hazırlayıp ilçe seçim kurullarına sunmuştu. Fakat İl Teşkilatı, bu iki ilçede ayrıca bir meclis üyesi aday listesi hazırladı ve seçim kuruluna sundu. Seçim kurulları, Gölcük ve Başiskele ilçelerinde ilçe teşkilatlarının değil, il teşkilatının sunduğu meclis üyesi aday listelerini kabul etmişti.

ÜYELİĞİNİ SONLANDIRDI

Başiskele Meclis Üyesi aday listesinde ilk sırada olan, il teşkilatının listesinde ise ikinci 10’uncu sıra meclis üyesi adayı olan Sebahattin Köklükaya, meclis üyesi adaylığından, ilçe başkan yardımcılığından ve SKM başkanlığından istifa ettiğini duyurmasının ardından üyeliğini sonlandırdı. Üyeliğini sonlandırmasının ardından Köklükaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan Aydal, İl Başkanı Ali Taştan ve Teşkilat Başkanı Mehmet Öner’in teşkilatı dağıtmak için geldiğini, 3 ismin partiden gitmesi gerektiğini söyledi.

AÇIKLAMA YAPTI

Üyeliğini sonlandıran Sebahattin Köklükaya, “Yeniden Refah Partisi üyeliğimden istifa ettim. Doğan Aydal, Mehmet Öner ve Ali Taştan bu partide olduğu sürece ben yokum” diye paylaşımda bulundu. Köklükaya istifasıyla ilgili olarak, “Başiskele teşkilatının bir mensubuydum, fakat bilindiği üzere meclis üyesi aday listesine il yönetimi tarafından müdahale edildi. Listeye müdahale edilince buradaki birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımızın tepkisi büyüdü.” ifadelerine yer verdi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber