Yıldızlı’dan Büyükakın’a! “Keşke 6 şubattan önce yapabilseydi”

Kocaeli Müteahhitler Birliği Kongresinde konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, deprem konusunda ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor diyerek KBB Başkanına, “ Keşke 6 şubattan önce de bu çalışmalar olsaydı da daha da ön alabilseydik” dedi.

Kocaeli Müteahhitler Birliği 4’üncü olağan kongresi bugün kocaeli Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı. 120 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 13 yönetim kurulu üyesi seçildi Mevcut Başkan Oğuzhan Keleş’in tek aday olduğu kongrenin Divan Başkanlığını Metin Alan seçilirken, katip üyeliklerini ise Faruk Mamik ve Zekai İren gerçekleştirdi. Kongreye AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve Veysel Tipioğlu, CHP Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko ve Özgür Harun Yıldızlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, İMO Başkanı Ali Akgün, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Nilay Merttürk, KOTO Başkanı Necmi Bulut, İl Müdürleri

“NE GEREKİYORSA YAPMAMIZ LAZIM”

Kongrede konuşma gerçekleştiren CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı kendisinden önce konuşma gerçekleştiren KBB Başkanı ve Birlik Başkanının konuşmalarının önemli olduğunu vurgulayan Yıldızlı, “Bu depremin sağı solu partisi yok. Depremden önce bütün tedbirlerin alınması gerekiyor. Sayın başkanın da iktidar partisinin de yaklaşımın izliyorum. Bizim vaktimiz yok. En kısa sürede yapılması lazım. Finansman maliyetlerini de düşünmemek lazım. Deprem olduğunda makiyet 10 kat artıyor. En kısa sürede hayata geçirmemiz lazım. Bilim adamlarını takip etmek lazım. Bize ne düşüyorsa muhalefet olarak ne gerekiyorsa yapmamız lazım.

“KEŞKE 6 ŞUBATTAN ÖNCE YAPILSEYDİ”

Deprem kentin her tarafına dokunuyor. Önceden tedbir alalım, bize ne düşüyorsa bu konuda muhalefet yapmıyoruz. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. İlerleyen süreçte ciddi sıkıntılar çekeceğimiz aşikar. Kıymetli başkan şu anki büyükşehir belediye başkanımız. Rektörümüz burada. Keşke 6 şubattan önce de bu çalışmalar olsaydı da daha da ön alabilseydik. İhtiyacımız olan bu. Ülkenin ve kentin en büyük problemi deprem. Bunu da elbirliği ile çözeceğimizi düşünüyorum.

“YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK”

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu konuşmasında, “Deprem çağında yaşayan bir ülkenin gereğini yerine getirmesi şarttır. En az savaşlar kadar ülkemiz için tehdittir. Amerikayı yeniden keşfetmenin manası yok. Alınacak tedbirleri bellidir. Deprem değil bina öldürür. İstanbul'da yapılan yarısı bizden kampanyası ile ilgili kocaelim milletvekillerimiz ile birlikte Sayın Bakanımıza gitmiştik. Bundan sonra bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir. Büyükşehir Başkanının çalışmaları oldukça önemli. Bu şehirde bu güç var” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber