YRP Başiskele’de iddialı “Yıpranmış başkan var işimiz çok kolay”

Başiskele Aday Teşkilat buluşmasında konuşan MKYK üyesi Basri Çayır, “Yıpranmış bir belediye başkanı var. Muhalefet zaten burada yok. İşimiz çok kolay, kazanamazsak bizim eksikliğimizdendir” dedi.

Yerel seçimlere kısa bir süre siyasi partilerin adaylık çalışamları hız kazandı. Genel seçimlerde Kocaeli’den 1 milletvekili çıkaran Yeniden Refah Partisi ise seçimlere en heyecanlı hazırlanan partilerin başında geliyor. Büyükşehir adayı olarak Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal’ı aday gösteren parti, ilçe Belediyelerinde başkan adaylarını açıkladı. YRP Başiskele Belediye Başkan adayı ise Uğur Yüksel olarak açıklandı.

İLK TOPLANTIDA YALNIZ BIRAKMADILAR

Yüksel bugün akşam saatlerinde TRYP BY Wyndham Otel'de toplantı düzenledi. Toplantıya ilçe başkanı Kerim Can, Başiskele SKM Başkanı Sebahattin Köklükaya, MKYK Üyesi Basri Çayır, 28. Dönem Milletvekili Adayları Hakan Uzun ve Murat Doğru, Milletvekili Yardımcısı Tevfik Civelek, İlçe Yöneticileri ve Gençlik Kolları katıldı.

“DEĞİŞİMİ BAŞİSKELE’DEN BAŞLATACAĞIZ”

Etkinlikte konuşma yapan MKYK Üyesi Basri Çayır ise, “Türkiye başta olmak üzere islam ülkelerinde bu işi ne kadar istediğimize bağlı. Önce 31 Mart seçimlerinde değişimi Başiskele Belediyesi’nden başlatacağız. kocaeli’yi, Kocaeli’nin ilçelerini alacağız. 2028’de Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı Yapacağız ve Erbakan hocamızın hizmetlerini devam ettireceğiz. Bizden başka düşünen yok. Ülke olarak, insanlar olarak bunu yapacağız. Devlet aklı olarak da Erbakan Hocamızın projesi olan D-8’i tekrar kuracağız. Bırakın D-60’I D-8’i kurmuş olsaydık bugün İsrail yaptıklarını yapamayacaktır. Hele bir de D-60’ınız var. Amerika’nın götürdüğü özgürlüğü bizlerin İslam adına götürdüğünü hayal edin” ifadelerini kullandı.

“İŞİMİZ ÇOK KOLAY”

Sözlerine devam eden Çayır, “Bizim elini sıkıp da kahvesini içip de oyunu alamayacağımız kimse yok. Yıpranmış bir belediye başkanı var. Muhalefet zaten burada yok. İşimiz çok kolay, kazanamazsak bizim eksikliğimizdendir. Kazanamazsak çalışmadığımızdandır. Projelerimiz ile başiskele halki bizi iktidar yapacak. Buradan çıkıp gittikten sonra bu iş yeni başlıyor. Biz Hem Kudüs'ü kurtarmak için, yarın sıra Türkiye’ye geliyor. O sıranın gelmemesi için elimizden geleni yapacağız. Kudüs için sesimizi yükselttiğimizde şehit haberleri geliyor. Biz kaderimize razı olmayacağız, rabbimin yazdığı kader bu değil.

“İTTİFAKI HALKIMIZ İLE YAPACAĞIZ”

İttifak görüşmeleri vardı. Perşembe günü genel başkanımız MKYK toplantısını yapacak. Biz genel başkanımızın ne dediğine bakacağız. Geri çekilme diye bir şey yok. Başiskele ittifak işi bitti. Diğer ilçeler açıldı. Eğer ittifak olursa Ankara, İzmit İstanbul ölçekli olacak. Boşuna çalışıyoruz bize geleceksiniz gibi söylemlere bakmayacağız. İttifakımızı halkımız ile yapacağız, teşkilatımız ile yapacağız. Biz ittifak yapmadık. Kendimiz seçime girdik. 30 maddelik bir anlaşma ile seçime Cumhurbaşkanlığında destek verdik. Bize ittifak yapacaksınız diyenlere bunu açıklayın .30 madde içinde halkın kültürel, sosyal yaşamı üzerine düzenlemeler olacaktı. 3 Büyükşehir’de ittifak yaparsak aynı hassasiyetler doğrultusunda yapılır. Davam lidere itaati emrediyor. Onun haricinde kimseye bakmam. 3 Şehir dışında ittifak olmayacağı söylenmişti. 3 şehirde İttifak olursa da bu şehirde bizi bağlamaz. Sahada çalışmayacağız” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber