Yusuf Tekin duyurdu: Fahiş fiyatla kitap satan 400 okula ceza!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin fahiş fiyatla kitap satan 400 okula ceza uygulanacağını duyurdu.

Son dönemlerde özel okullardaki fahiş kitap fiyatları gündemdeydi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da tarihi mekanları gezerek öğretmenlerle bir araya geldi. Gezi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, özel okulların yıllık 60 bin TL'yi bulan kitap paralarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan, yüzde 300'ün üzerinde zam yapan 400 okula gerekli cezaların verildiğini vurguladı.

YÜZDE 300'ÜN ÜSTÜNDE ZAM

Bakan Tekin, "Okullar kendi kitaplarını öğrencilere verebilir, fakat bu kitapları sisteme girmeleri gerekiyor. Örneğin okul bu sene 20 bin liraya kitap sattıysa onu sisteme girecek ki biz seneye yapacağı fiyat artışını takip edebilelim. Fakat bazı okullar, havale, EFT ya da benzeri yollarla ücret alıyor. Bunlar suç. Önümüzdeki sene enflasyon artı yüzde beş; bu fiyatın üstüne çıkamazsın diyoruz. Bu oranın üstüne çıkanları fahiş fiyat olarak kabul ediyoruz. Şu an yaklaşık 400 civarında okul, yüzde 300'ün üzerinde zam yapmış onlara hemen gerekli cezaları verdik." açıklamasında bulundu.

HAYALET SINIF CEZASI

Bakan Tekin, "Lise sona geçen öğrencilerin önemli bir kısmı üniversite sınavına hazırlık için açık liseye geçiyor ve merdiven altı kurslara gidiyordu. Biz göreve başlar başlamaz bu kapıyı kapattık. Mesela çocuk, 9. sınıfta 'ben açık liseye gideceğim' diyorsa buna karışmayız. Ama 9. sınıfta fen lisesine gidip kayıt yaptırıyor, dolayısıyla başka bir çocuğun oraya yerleşmesini engelliyor, 12. sınıfa geçince de 'ben açık liseye gidiyorum' diyor. Oraya artık nakille de öğrenci alamıyoruz. Sonra hayalet sınıflar çıktı. Hayalet liselere çok ağır yaptırımlar uyguluyoruz." açıklamasında bulundu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber