Ahmet Çalık: Karamürsel'in kabuğunu içeriden kıracağız

CHP Karamürsel Belediye Başkan adayı Ahmet Çalık gazetemizi ziyaret etti. Ziyareti sırasında konuşan Çalık, “Karamürsel’in kabuğunu içerden kıracağız” dedi.

31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere 74 gün kaldı. 2019 yerel seçimlerinde bin 427 oy fark ile seçimi kaybeden Millet İttifakı adayı Ahmet Çalık, 2024 yerel seçimlerinde de CHP’nin adayı olarak gösterildi. Saha çalışmalarına hiç ara vermediğini dile getiren Çalık bugün gazetemizi ziyaret etti. Çalık'a ziyareti sırasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Orhan Tanış eşlik etti.

KIL PAYI KAYBETMİŞTİ

Cumhur ittifakının Karamürsel adayının bir an önce belirlenmesini istediğini dile getiren Ahmet Çalık 5 yıl içinde daha çok tecrübe kazandığını belirtti. Çalık 2019 yılında kıl payı kaybettiği Karamürsel’i kazanmaya daha yakın olduğunun altını çizdi.

“AKLIMDA DEĞİLDİ, KISMETİMDE VARMIŞ”

İşte Ahmet Çalık’ın açıklamalarından satır başları: “2014 yılında o dönemki belediye başkan adayımız Mustafa Asım Uğurlu’nun isteğiyle belediye meclisine aday oldum. Çok aklımda değildi, kısmetimde varmış. Seçildim. O zaman Orhan Tanış ile belediye meclisinde çalışmaya başladım. CHP Grup Başkanvekili görevinde bulundum. Belediye meclisinde tecrübe elde edindim.

“BANA GÖZ DİKMİŞLER”

2014-2019 yılları arasında ilimizdeki en etkin ilçe meclis grubu olduk. Belediye meclisinde çok ciddi çalışmalarımız oldu. Belediyenin fark edemediği birçok soruna çözüm önerisi aradık. Biz bu çalışmaları yaparken il, ilçe örgütümüz ve milletvekillerimiz bana göz dikmiş. Beni aday göstermek istediler.

“SADECE RAKİP ADAYLAR İLE YARIŞMIYORUZ”

Ben o zaman kaybetme ihtimalimin kazanma ihtimalime karşı daha çok olduğunun farkındaydım. Çünkü muhalefet partilerinin tüm adayları sadece rakip adaylar ile yarışmıyor. Cumhurbaşkanı ve Büyükşehir adayları ile de yarışıyor. Böyle bir gerçeklik var. Yoksa sadece rakip adaylar ile yarışacak olsak ben kendime daha çok güvenirim.

“OY FARKINI 4’E İNDİRDİK”

Böyle olsa çok iddialıyım, her seçimden çıkarım. Ama siyasetin getirdiği bu tür durumlar oluyor. O süreçte ciddi bir çalışma yürüttük ve seçimi kıl payı kaçırdık. Oy farkımız bir önceki seçimde yüzde 20’ydi. 2019 seçimlerinde bu farkı 4’e indirmeyi başardık. Kazanma ihtimalimizi daha çok arttırdık. Karamürsel’de daha öncelerde CHP adaylarına şans verilmezken, bu süreç içerisinde CHP adayının bu seçimi alabileceği görüldü.

“BAZI HANDİKAPLAR VAR…”

Bu toplumda bir farkındalık yarattı. CHP’ye biraz daha destek verilse, Karamürsel’de değişim olabileceği hissedildi. Yeni bir seçime gidiyoruz. Evet bazı handikaplar var. Millet ittifakı dağınık görünüyor. Bir bütünlük içinde değil. Cumhur ittifakı ise birlikteliğini sürdürüyor. Bu seçimde genel merkezlerin başaramadığı başarıyı halkın kazanabileceğini düşünüyorum.

“ANKET FİRMASINDAN ARANDIM”

Vatandaşlar ekonomik olarak bunaldı, sarılacak bir dağ arıyorlar. İnsanların tabanda birliği sağlayarak bize teveccüh edeceğini, değişimin önünü açacaklarını düşünüyorum. Karamürsel’de AK Parti’nin belediye başkanı dahil 8 aday adayı var. Geçen gün ciddi bir anket firması beni ve eşimi aradı.

“BANA 8 ADAYIN 5’İNİ SORDULAR”

Bana 8 adayın 5’ini sordular. Ankette 3 adayı elemişlerdi. Ben de rakibimin bir an önce belirlenmesini istiyorum. Rakipler meydana çıkmayınca seçim havasına girilemiyor. Bu ben de bir konsantrasyon eksikliği yaratıyor. İsmail Yıldırım yeniden aday olmayı çok istiyor. Bunu her girdiği ortamda davranışları ile belli ediyor. Genel merkez ne takdir ederse o olacaktır. Biz de rakibimizi bekliyoruz.

“SEÇMENİN TAVRI ÖNEMLİ”

İttifaklar konusunda ise konuşmak mümkün değil. İYİ Parti’nin ketum bir duruşu var. İl ve ilçe örgütleri de bu yüzden çok yorum yapmıyor. Burada seçmenin tavrı önemli. Seçmen gerçekten ilçesinin iyi yönetilmediğini düşünüyorsa tabanda birleşmek zorunda. Bir anlamda CHP seçmeni bunu daha önce Karamürsel’de yaptı.

“YILDIRIM’IN SEÇİLMESİNDE CHP’NİN ETKİSİ BÜYÜK”

2004 yılında CHP’nin 4 bin civarındaki oyu İsmail Yıldırım’a gitti. Karamürsel demokrat yapıda kalmak için tabanda birleşti. Karamürsel 2009 yılında da aynısı yaptı. İsmail Bey’in ilk 2 seçimde seçilmesinde CHP’lilerin etkisi büyüktür. O dönem Karamürsel merkez sağ konumunda olduğu için aşırı uçlara kaymasını istemiyorlardı.

“DEĞİŞİME ÖNCÜLÜK EDECEKLER”

Ancak İsmail bey bu demokrat misyonu tamamlayamadı. O farklı gerekçeler ile parti değiştirince seçmenin de tavrı değişti. 2014 yılında biz ilk defa CHP olarak oylarımızı tutmayı başardık. CHP seçmeni partisine döndü. Bu anlayışı biz şimdi tüm endişeli seçmenlerden bekliyoruz. Bu seçmenlerimiz Karamürsel’deki değişime öncülük edecektir.

“BENİM İÇİN CİDDİ BİR TECRÜBE OLDU”

Geçmişte yapılanlara dönmenin bir anlamı yok. Önümüze bakmamız gerekiyor. Mevlana’nın bir sözü var: Dün dünde kaldı, artık yeni şeyler söylemek vakti. ‘Geçmişte şu hatayı yaptık’ demenin bir anlamı yok. Ama sonuçta bir seçim geçirmiş bir adayım. Benim için ciddi bir tecrübe oldu. Artık daha tecrübeliyim. Ve ilçeyi daha iyi tanıdım.

“GELDİĞİMİZ NOKTA ORTADA…”

Karamürsel 20 yıldır aynı kişi tarafından yönetiliyor. Geldiğimiz nokta ortada. Artık Karamürsel bu yapı ile gidemez. Yumurtayı dışardan bir etki ile çatlatırsanız içindeki hayatı söndürürsünüz ancak yumurtayı içerden çatlatırsanız yeni bir hayat başlar. Karamürsel’in kabuğunu içerden kıracağız.

“İNSAN HAYATINA DOKUNACAK PROJELER YOK”

Karamürsel’de çok acil istek var. Otopark sorunu var ama bu bir sonuç. İlçe şehirleşmesi iyi yönetilmediği için bu sorun oluştu. Kira fiyatlarında yükseklik ve sosyal konut sorunu var. Sosyal hayatı etkileyecek birçok proje yok. Engelli vatandaşlar için yaşam alanı yok. Karamürsel’de insan hayatına dokunacak yer yok.

“KARAMÜRSEL’E YENİ BİR HEYECAN LAZIM”

Karamürsel’in bir tiyatro salonu yok. Tütünçiftlik Kültür Merkezi var ama düğün salonu olarak kullanılıyor. Karamürsel nerden tutsan elinde kalıyor. Karamürsel’e yeni bir bakış, anlayış ve heyecan lazım. Değişim gerekiyor. Yanımızda Orhan Tanış gibi bir değer var. Karamürsel’de çözülemez zannedilen birçok şeyi kısa sürede yapacağız.

“ÇALIK AİLESİ OLARAK BİRÇOK İZİMİZ VAR”

Karamürsel’de ciddi göç baskısı var. Altınova’daki iş imkanları nedeniyle çok büyük bir göç dalgası var. Karamürsel’in önümüzdeki yıllarda nüfusu daha çok artacak. Şimdiden önlem alınmalı. Karamürsel’de Çalık ailesi olarak birçok izimiz var.

“ALNIMIZ AK, DİLİMİZ UZUN”

DSP eski milletvekili Halil Çalık benim eniştem. Onun yaptırdığı birçok yer var. Karamürsel’de Denizcilik Meslek Yüksek Okulu varsa bizim ailemizin katkıları sayesinde. Bir kişi çıkıp bize devlette faturamız var diyemez. Bu yüzden alnımız ak dilimiz uzundur."

YILDIRIM VE METE KAVGASI…

Karamürsel’de Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve ilçe başkanı Sait Mete arasında yaşanan çekişmeyi değerlendiren Çalık, “Bu durum partinin iç işleri ile ilgili. Belediye başkanının örgütün ilçedeki başkanına ağır ifadelerle yüklenmiş olması garipsenecek bir durum.

“YANGINI KARŞIDAN İZLEDİM”

1 defa değil, 2 defa yapıldı. Bu bizimle ilgili bir durum değil. Bu tür siyasi olaylarda ben yangını karşıdan izlemeyi tercih ediyorum. Toplumdaki yansımaya dahil gözlemlerim oldu ancak rakip partinin adayı olarak yorum yapmam doğru olmaz” dedi.

Soldan sağa: Furkan Çalışkan, Orhan Tanış, Ahmet Çalık ve Cansu Albayrak Kızılkaya...

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber