AK Parti Kocaeli’de ne kadar oy kaybetti?

Yerel seçim öncesinde gözler anketlerde. ASAL Araştırma tarafından yapılan son ankete göre, Kocaeli AK Parti’nin en fazla oy kaybettiği iller arasında. İYİ Parti'de de Kocaeli'de düşüş yaşanırken, CHP’de ise oy artışı görülüyor. İşte çok çarpıcı o anketin sonuçları…

Yerel seçimlere 38 gün kala araştırma firmaları arka arkaya anket sonuçları açıklıyor. ASAL Araştırma partilerin hangi illerde oy kazanıp, hangi illerde oy kaybı yaşadığını araştırdı. Anketten Kocaeli ile ilgili de çarpıcı sonuçlar çıktı.

Ankete göre, Kocaeli AK Parti’nin 10 puan ve üzeri oy kaybettiği iller arasında görünüyor. CHP ise Kocaeli’nin oyunu artırdığı iller arasında yer alıyor.

Asal Araştırma, Türkiye genelinde 26 ilde 21-29 Ocak tarihleri arası yapılan 2 bin kişi kişinin katıldığı "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" anketinin verilerini paylaştı. Asal Araştırma’nın direktörü olan Adem Belede'nin paylaşımları şu şekilde:

Bu pazar seçim olsa AK Parti’nin mevcut belediyelerinde 2019’a göre oy kaybı yaşadıkları:

10 puan ve üzeri; Trabzon, Şanlıurfa, Yozgat, Bingöl, Malatya, Sakarya, Erzurum, Karabük, Kahramanmaraş, Elazığ, Kocaeli, Rize, Ordu, Bursa, Balıkesir, Nevşehir, Samsun, Konya.

7-10 puan; Adıyaman,Ağrı, Afyonkarahisar, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Bitlis, Şırnak.

3-6 puan; Aksaray, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Kilis, Kırıkkale, Muş, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak, Zonguldak.

Bu pazar seçim olsa CHP’nin mevcut belediyelerinde 2019’a göre oy kaybı yaşadıkları;

10 puan ve üzeri; Adana, Hatay, İzmir.

7-10 puan; Ankara, Antalya, Çanakkale, Eskişehir, İstanbul.

3-6 puan; Ardahan, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Burdur, Edirne, Kırşehir, Mersin, Muğla, Sinop, Tekirdağ, Yalova.

CHP KOCAELİ’DE OYUNU ARTIRDI

CHP'nin oyunda artış yaşanan büyükşehirler: "Bursa, Balıkesir, Malatya, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon, Şanlıurfa, Van"

CHP’NİN OY KAYBI YAŞADIĞI BÜYÜKŞEHİRLER

"Adana, Antalya, Hatay, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Mersin, Aydın, Muğla, Tekirdağ, İzmir"

İYİ PARTİ DE KOCAELİ’DE DÜŞÜŞTE

Bu pazar seçim olsa İyi Parti’nin 2019’a göre oyunun azaldığı iller;

Afyonkarahisar, Balıkesir, Denizli, Düzce, Erzurum, Isparta, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Trabzon, Uşak.

YRP, ZAFER PARTİSİ VE TİP BELEDİYE KAZANABİLİR Mİ?

ASAL Araştırma'nın yaptığı araştırmaya göre Zafer Partisi/ Yeniden Refah Partisi/Türkiye İşçi Partisi bugün seçim olsa hiç bir Büyükşehir/İl Belediyesini kazanamıyor.

Yeniden Refah Partisi’nin;

- Yüzde 25’i aştığı tek il; Yozgat

- Yüzde 20’yi aştığı tek il: Şanlıurfa

DEM PARTİNİN OYUNUN AZALDIĞI İLLER

Bu pazar seçim olsa DEM Parti’nin(HDP) 2019’a göre oyunun azaldığı iller;

- Batman, Iğdır, Hakkari, Bingöl.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber