AK Parti'de adaylık ücretleri belli oldu. AK Parti'de Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, meclis üyeleri adaylık ücretleri

AK Parti’de belediye başkanlığı adaylığı için başvuru ücretleri belli oldu.

31 Mart yerel seçimlerine aylar kala seçim maratonu hızlandı. Bugün adaylık başvurularına başlayan AK Parti'de belediye başkanlığı adaylığı için başvuru ücretleri de belli oldu. Buna göre belediye başkan aday adayları 50 bin TL ödeyecek.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN 50 BİN TL

17 Kasım'da adaylık başvurularına başlayan AK Parti'de temayül yoklaması ise 19 Kasım'da elektronik ortamla tüm illerde aynı anda yapılacak. Belirlenen başvuru ücretlerine göre büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 50 bin TL, il belediye başkan aday adaylarından 30 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL alınmasına karar verildi.

KADIN ADAYLARDAN YARISI

Bununla birlikte belde belediyeleri ve büyükşehir belediye meclis üyeliği adaylarından 10 bin TL ve il genel meclisi üyeliği aday adaylarından ise 5 bin TL başvuru ücreti alınacak. Kadın aday adaylarından bu ücretlerin yarısı, engelli aday adaylarından ise dörtte biri alınacak.

BAŞVURU ÜCRETLERİ GAZZE'YE GİDECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Adaylardan başvuru aidatı yerine bağış almaya karar verdik. Bağışlar, tüm dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimize gönderilecek" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber