AK Parti’de ilçe yönetimleriyle ilgili önemli gelişmeler

AK Parti’de yeni atanan ilçe başkanlarının hazırladıkları yönetimler Ankara’ya ulaştı. Başkanlarının istifa etmediği 7 ilçe teşkilatında ise önemli gelişmeler yaşanıyor

AK Parti’de 5 ilçe başkanı görevlerinden istifa etmişti. İstifa eden ilçe başkanlarının yerine İzmit’e Halil Güngör Dokuzlar, Gölcük’e Kemal Yavuz, Kandıra’ya Ahmet Alper Tokgöz, Darıca’ya Köksal Şakar ve Çayırova’ya Erhan Sarıdede başkan olarak atandı.

ANKARA’DA ONAY BEKLİYORLAR

Yeni atanan beş ilçe başkanı, görevlendirmelerin tebliğinin ardından hızlı bir şekilde yönetim oluşturma çabalarına başladı. Geride bıraktığımız hafta sonu itibarı ile yönetimleri tamamlayan yeni ilçe başkanları, bu isimleri AK Parti İl Teşkilatına teslim etti. İl Teşkilatı da yönetimleri Genel Merkeze gönderdi. Hazırlanan yönetimler onay aşamasında. Yakın bir zamanda yeni ilçe yönetimlerinin duyurulması bekleniyor.

YENİ YÖNETİM KRMAK İSTENİYORDU

AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı için Karamürsel, Başiskele, Derince, Kartepe, Körfez, Gebze ve Dilovası ilçe başkanları istifa etmemiş ve görevlerinin başında kalmıştı. Ancak bu 7 ilçede de yönetimle ilgili bir talep vardı. Çünkü meclis üyeliği aday adaylığı için istifa eden isimler nedeniyle yönetimlerde boşluk oluşacak. Bu nedenle birçok ilçe başkanı, yeni yönetimler oluşturup yoluna devam etmek istiyordu.

ŞART KOŞULDU

AK Parti İl Teşkilatı da konuyla ilgili önemli bir karar aldı. Öncelikle, belirlenen 5 ilçe yönetimi dahil, yenilenecek tüm yönetimlere girecek isimlere, belediye başkan ve meclis üyesi aday adayı olmama şartı koyuldu. Yönetime giren, ancak ilerleyen dönemde istifa ederek aday adayı olacak isimlerin, aday adaylığının geçerli olmayacağı notu da isimlere iletildi.

İSTEYEN DEVAM EDEBİLECEK

Görevdeki 7 ilçe başkanı, yeni yönetim kurmasına izin verildi. Ancak mevcut yönetimde görev alan, devamsızlık ve benzeri sorunları olmayan tüm yöneticiler, istedikleri takdirde yeni yönetime yazılmak zorunda olduğu ilçe başkanlarına ifade edildi. AK Parti İl Teşkilatı bu yöntemle de yerel seçimler öncesinde herhangi bir kırgınlık yaşanmasının önüne geçmek istiyor.

DIŞARIDAN İSİMLER GİREBİLECEK

Devam etmek isteyen yöneticilerin dışında oluşacak boşluklar, ilçe başkanları tarafından doldurulacak. Yani ilçe yönetimlerine, yönetim dışı isimler de eklenilebilecek. 7 ilçede, ilçe başkanlarının hazırlayacağı yeni yönetim kurulu listeleri, İl Teşkilatına sunulacak ve resmi süreç işletilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber