AK Parti’de ‘istifa tarihi’ belli oldu

AK Parti yerel seçim öncesinde istifaları toplamaya başlıyor. İstifala edilmesi gereken son tarih açıklandı

AK Parti 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlere hazırlanıyor. Ağustos ayı içerisinde AK Parti’de belediye başkan aday adaylığını düşünen tüm ilçe başkanlarından görüş bildirmesi istenmiş, konuyla ilgili fikirleri sorulmuştu. Kocaeli’den de aday adaylığını düşündüğü için istifa edecek ilçe başkanları, bu görüşlerini İl Teşkilatına bildirdi.

TARİHİ VERDİ

Ancak henüz istifa sürecinin nasıl işleyeceği belli değildi, tarih bilinmiyordu. Konuyla ilgili merakla beklenen açıklamayı yapan isim ise AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz oldu. Yılmaz, son istifa tarihi olarak 24 Ağustos Cuma gününü işaret etti. Ancak bu sürenin uzatılabileceği de ifade ediliyor.

AÇIKLAMAYI YAPTI

Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada, “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için teşkilatlarımızdan aday olmak isteyen arkadaşlarımızın, MYK tarafından belirlenen son müracaat tarihi 24 Ağustos 2023'tür. Son müracaat tarihi 24 Ağustos olduğu için bu konuda niyetleri ve hedefleri olan arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımız yavaş yavaş istifa etmeye başlamış olabilirler” açıklamasında bulundu.

MECLİS ÜYELİĞİ DAHİL

AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz’ın açıklamasının, parti içinde yerel seçimde aday adayı olmayı düşünen tüm isimleri kapsadığı ifade ediliyor. Açıklamaya göre; il, ilçe ve belde başkanları ile teşkilat yöneticileri arasından, belediye başkan aday adaylığı ya da meclis üyesi aday adaylığı düşünen isimlerin 24 Ağustos Cuma gününe kadar görevlerinden istifa etmesi gerekiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber