AK Parti’de yeni yönetimler ne zaman belli olacak?

AK Parti’de 5 ilçenin başkanları geçtiğimiz hafta atandı. Şimdi gözler yönetimlere çevrilmişken, başkanları istifa etmeyen 7 ilçede de farklı gelişmeler yaşanabilir. İşte detaylar…

AK Parti’de İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay ve Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay görevlerinden istifa ederek belediye başkan aday adayı olmuştu. Yapılan temayül ve genel merkez mülakatının ardından İzmit’e Halil Güngör Dokuzlar, Gölcük’e Kemal Yavuz, Kandıra’ya Alper Tokgöz, Çayırova’ya Erhan Sarıdede ve Darıca’ya Köksal Şakar isimleri başkan olarak atanmıştı.

PAZARTESİ

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen atamaların ardından yeni ilçe başkanları yeni yönetimleri hazırlamaya başladı. Edinilen bilgilere göre önümüzdeki pazartesi gününe yeni ilçe başkanları yönetimlerini hazırlayarak onaya sunacak. Önümüzdeki hafta da belirlenen isimler yöneticilik görevlerine başlayacak.

DEVAM EDEN İLÇELER

Merak edilen bir diğer konu ise başkanları istifa etmeyen ilçeler. Çünkü şöyle bir süreç yaşanacak: ilçe yönetiminde meclis üyesi aday adaylığını düşünen isimler önümüzdeki günlerde istifalarını sunmaya başlayacak. Bazı ilçelerdeki yedek yönetici sayısı, istifa edenlerin gerisinde bile kalma ihtimali var.

7 İLÇEDE DE YÖNETİMLER YENİLENEBİLİR

AK Parti İl Teşkilatı burada farklı bir seçenek daha düşünüyor. Edinilen bilgilere göre ilçe başkanlarının görevlerine devam ettiği Kartepe, Karamürsel, Başiskele, Derince, Körfez, Dilovası ve Gebze ilçelerinde, ilçe başkanlarına yeni yönetim kurma yetkisi verilebilir. Yani mevcut ilçe başkanları, yedek yönetim dışından da isimleri yönetime dahil ederek, sıfırdan bir yönetim oluşturabilir. Konuyla ilgili AK Parti İl Teşkilatının önümüzdeki günlerde bir açıklama yapması bekleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber