AK Parti'nin 48 ildeki adayları belli oldu!

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde bir kez daha sandığa gidecek. Mayıs 2023'ün ardından yapılacak olan seçimlerde siyasiler belediye başkan adaylarını duyurmaya devam ederken AK Parti'de de 48 ilde yarışacak girecek olan isimler Ankara'daki ATO Kongre Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Türkiye'de gözler ve kulaklar Mayıs 2023'ün ardından bir kez daha seçime çevrildi. 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde siyasi partilerde de adaylar belirlenmeye başladı. Daha önce aralarında İstanbul ve Kocaeli'nin de olduğu birçok ilde adaylarını duyuran AK Parti'de Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi büyükşehirlerin yanı sıra yarışa gireceği diğer illerdeki adaylar da belli oldu. Ankara'daki ATO Kongre Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isimleri açıkladı.

SEÇİM BEYYANNAMESİ 30 OCAK'TA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO Kongre Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, "Değerli dava arkadaşlarım, sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Cumhur İttifakı ortağımız MHP adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayetimiz dışındaki tüm adaylarımızı ilan etmiş oluyoruz. Önümüzdeki cumartesiden itibaren İstanbul'dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanıtımını da yapacağız. Milletimizin her adımında, her anında hep yanında olacak tüm zihni ile kendini şehirlerine adayacak belediye başkan adayları ile seçimlere hazırlanıyoruz. 30 Ocak'ta seçim beyannamemizi açıklayacağız" dedi.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NDA BELEDİYELERİN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENECEĞİZ"

"Büyükşehir ile, ili ile, ilçesi ile, beldesi ile ülkemizin her belediyesini eser ve hizmet siyasetimizle Türkiye Yüzyılı'na yakışır seviyelere getirme peşindeyiz. Biz asla şehirlerine ve oralarda yaşayan insanlarına hiçbir şey vermedikleri halde çeşitli kavramların, değerlerin, sembollerin arkasına saklanarak koltuklarını koruma derdine düşenlerden olmadık, olmayacağız" diyen Erdoğan, "İnşallah 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı'nın ilk mahalli idareler seçimlerinde belediyeleri yönetme sorumluluğunu üstleneceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bir yanda ülkemize diz çöktürmek isteyenlerin saldırıları kesintisiz sürüyor" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı, "Bölücü örgüte sınırlarımız boyunca bir 'Teröristan' kurdurtmak istediler" sözlerine yer verdi.

"CHP BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN GÜDÜMÜNDEKİ PARTİNİN KONTROLÜNDEDİR"

Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik olarak konuşan Erdoğan, "Mevcut yönetim altında maalesef emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş durumda. CHP'nin bölücü örgütün güdümünden çıkamadığı için DEM'lilerle yaptığı işbirliği kirli oyunun son sahnesidir. Bunların seçimlerde, belediyelerde yaptıkları işbirliği uzunca bir süredir gizli saklı devam ediyordu. Uğruna gözyaşı döktüğü bay Kemal'e mayıs seçimlerinin tüm hezimet faturasını yükleyen Özgür efendi, daha bismillah demeden iradesini terör örgütü temsilcilerine teslim etti. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partinin tabutuna son çiviyi, bölücülerle işbirliği yaparak Özgür efendi çaktı. CHP artık bölücü örgütün güdümündeki partinin kontrolündedir. DEM tarafından esir alınmıştır" diye konuştu.

"ÖZGÜR EFENDİYİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ"

"CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alan Erdoğan, "31 Mart'ta Özgür efendiyi de vesayetten kurtarıp özgürleştireceğiz. Terör örgütünün DEM'ini de hak ettiği yalnızlığa mahkum edeceğiz. Çıkmış birisi benim grup başkanvekili Leyla Hanım'a bayrağımıza saldırdığı iftirasında bulundu. AK Parti'nin hiçbir ferdi bayrağımızla ilgili paçavra demez, o sizin cibiliyetinizde var. Ortağı olduğunuz partinin cibiliyetinde var" açıklamasında bulundu.

Seçimin sandıktan önce sahada kazanıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı, "Sahada kazanmanın yolu ise seçimi önce gönüllerde kazanmaktır. 17 seçimin hepsini böyle kazandık. Sandık sadece bizim emeğimizin, gönüllerde yaptığımız fetihlerin bir tescili oldu. Hep en çok biz çalıştık, en fazla biz emek verdik. Sahayı her zaman biz domine ettik. Milletimizle en yakın, samimi ilişkiyi biz kurduk. "O yoksa hizmet de yok" diyen edepsizlerden asla olmadık. Bize kibir yakışmaz. Bize gururlanmak yakışmaz. Biz tevazu ehliyiz" diye konuştu.

KARS VALİSİ ADIYAMAN'A, ŞANLIURFA VALİSİ MARDİN'E ADAY

Cumhur İttifakı çatısı altında birçok ilde seçime MHP ile girecek olan AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olurken, İzmir'e de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ aday gösterildi. Depremin en çok etkilendiği illerden olan Kahramanmaraş'a il başkanı Fırat Görel aday yapılırken, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Samir Er Malatya'ya, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne, Kars Valisi Ziya Polat da Adıyaman'a aday gösterildi.

17 İLDE MEVCUT İSİMLER YENİDEN ADAY

Adana'da Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ile yarışa girecek olan AK Parti'de Antalya'ya da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü aday gösterildi. Gaziantep, Kayseri, Konya, Aksaray, Bayburt, Çorum, Gümüşhane, Kırıkkale, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Şırnak, Uşak, Yozgat, Zonguldak'ta da mevcut belediye başkanları tekrar aday gösterilen isimler oldu.

AK PARTİ'NİN ADAYLARI

1. Adana – Fatih Mehmet Kocaispir (Yüreğir Belediye Başkanı)

2. Ankara – Turgut Altınok (Keçiören Belediye Başkanı)

3. Antalya – Hakan Tütüncü (Kepez Belediye Başkanı)

4. Diyarbakır – Mehmet Halis Bilden (İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı)

5. Gaziantep – Fatma Şahin (Mevcut belediye başkanı)

6. Hatay – Mehmet Öntürk (Eski Hatay Milletvekili)

7. İzmir – Hamza Dağ (AKP Genel Başkan Yardımcısı)

8. Kahramanmaraş – Fırat Görgel (AKP Kahramanmaraş İl Başkanı)

9. Kayseri – Memduh Büyükkılıç (Mevcut belediye başkanı)

10. Konya – Uğur İbrahim Altay (Mevcut belediye başkanı)

11. Malatya – Sami Er (İstanbul / Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı)

12. Mardin – Abdullah Erin (Şanlıurfa Valisi)

13. Sakarya – Yusuf Alemdar (Serdivan Belediyesi Başkanı)

14. Şanlıurfa – Zeynel Abidin Beyazgül (Mevcut belediye başkanı)

15. Tekirdağ – Cüneyt Yüksel (Eski Süleymanpaşa Belediye Başkanı)

16. Trabzon – Ahmet Metin Genç (Ortahisar Belediye Başkanı)

17. Van – Abdulahat Arvas (AKP Van Milletvekili)

18. Adıyaman – Ziya Polat (Kars Valisi)

19. Afyonkarahisar – Hüseyin Ceylan Uluçay (AKP Afyonkarahisar İl Başkanı)

20. Ağrı – Mehmet Salih Aydın (Ağrı Baro Başkanı)

21. Aksaray – Evren Dinçer (Mevcut belediye başkanı)

22. Amasya – Mehmet Uyanık (Ziyaret Belediye Başkanı)

23. Ardahan – Yunus Baydar (Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Genel Başkan Yardımcısı)

24. Batman – Adil Sebati Ceylan (Garzan-Kozluk Sulama Birliği Başkanı)

25. Bayburt – Mete Memiş (Mevcut belediye başkanı)

26. Bilecik – Mustafa Yaman (Bayırköy Belde Belediye Başkanı)

27. Bolu – Muhammed Emin Demirkol (Eski Bolu İl Sağlık Müdürü)

28. Burdur – Mehmet Şimşek (Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı)

29. Çorum – Halil İbrahim Aşgın (Mevcut belediye başkanı)

30. Gümüşhane – Ercan Çimen (Mevcut belediye başkanı)

31. Hakkâri – İsmet Ölmez (İş insanı)

32. Iğdır – Ülkü Öcal (Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı)

33. Karabük – Özkan Çetinkaya (AKP Karabük Merkez İlçe Başkanı)

34. Karaman – Mevlüt Akkgün (AKP Karaman Milletvekili)

35. Kırıkkale – Mehmet Saygılı (Mevcut belediye başkanı)

36. Kırşehir – Osman Arslan (Doktor)

37. Kilis – Reşit Polat (Eski AKP milletvekili)

38. Kütahya – Kamil Saraçoğlu (Mevcut belediye başkanı)

39. Muş – Feyat Asya (Mevcut belediye başkanı)

40. Nevşehir – Mehmet Savran (Mevcut belediye başkanı)

41. Niğde – Emrah Özdemir (Mevcut belediye başkanı)

42. Siirt – Ekrem Olğaç (AKP Siirt İl Başkanı)

43. Sivas – Hilmi Bilgin (Mevcut belediye başkanı)

44. Şırnak – Mehmet Yarka (Mevcut belediye başkanı)

45. Tunceli – Erkan Eroğlu (Eski AKP il başkanı)

46. Uşak – Mehmet Çakın (Mevcut belediye başkanı)

47. Yozgat – Celal Köse (Mevcut belediye başkanı)

48. Zonguldak – (Mevcut belediye başkanı)

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber