Akyürek, "Derince'yi kurumsal kimliğe kavuşturduk"

AK Parti Derince Belediye Başkan A. Adayı Recep Kemal Akyürek, "1994’te Refah Partisi’nin büyük sürpriz yaptığı seçimlerle benimde içinde olduğum ekiple birlikte Derince Belediyesi’ni kazanmanın mutluluğunu yaşadık. Belediyemizi o dönemdeki başkanımız ve arkadaşlarımız ile birlikte neredeyse sıfırdan oluşturarak kurumsal bir kimliğe kavuşturduk" dedi.

Derince Belediyesi’nin önceki dönem Başkan Yardımcıları arasında yer alan Recep Kemal Akyürek, geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen programda Derince Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunu gerçekleştirmişti. Siyasi geçmişi ve Ankara’da icra ettiği önemli görevler dolayısıyla adından söz ettiren Akyürek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı sonrasında ise aynı bakanlıkta Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı yaptı.

“KURUMSAL KİMLİĞE KAVUŞTURDUK”

Kenti yakından bildiğini ve tanıdığını söyleyen Akyürek, çocukluğunun ve gençliğinin Derince'de geçtiğini söyledi. Derince Belediyesi’nin çok önemli olduğunun altını çizen Akyürek, “1994’te Refah Partisi’nin büyük sürpriz yaptığı seçimlerle benimde içinde olduğum ekiple birlikte Derince Belediyesi’ni kazanmanın mutluluğunu yaşadık. Belediyemizi o dönemdeki başkanımız ve arkadaşlarımız ile birlikte neredeyse sıfırdan oluşturarak kurumsal bir kimliğe kavuşturduk. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde AK Parti belediyesinde yani Derince'mizde Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum” diye belirtti.

"ÇALIŞMALARA ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ"

2004-2009 yılları arasında Derince Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını belirten Akyürek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde belediyeciliğin yani halkımıza hizmetin nasıl değerli bir iş olduğunu iyi biliyoruz. Belediyecilik anlamında çekirdekten gelen bir kardeşinizim. Ankara’da da 12 yıl içerisinde önemli görevler gerçekleştirdim. Tüm bu tecrübe ve bilgi birikimiyle Allah’ın izniyle çalışmalara öncülük edeceğiz. Günümüz şartlarında değişen dünya koşullarına göre sürekli kendimizi geliştirerek ilerlemek zorundayız” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber