Anket yapılıyor: CHP Başiskele'de aday mı çıkaracak?

CHP’nin yerel seçimlerde Başiskele ilçesinde nasıl bir yol izleyeceği henüz netlik kazanmadı. Süreç ile ilgili konuşan ilçe Başkanı Anıl Acurman, İttifaka da aday çıkarmaya da hazırız mesajı verdi

Mahalli idarelerin belirleneceği yerel seçimlere 51 gün gibi kısa bir süre kaldı. Kocaeli’de adaylar şekillenmeye devam ederken en çok merak edilen ilçelerden biri olan Başiskele ilçesinde Cumhur İttifakı Mevcut Belediye Başkanı Yasin Özlü ile yola devam etme kararı aldı. Saadet Partisi ise geçtiğimiz seçimlerde iyi bir ivme yakalayan Zafer Mutlu’yu belediye başkan adayı olarak açıkladı.

ÇOK DENKLEMLİ SEÇİM

Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarması ve kurucu belediye başkanı Hüseyin Ayaz’ın bağımsız olarak seçime girme kararı alması sonrası ilçede ilginç bir tablo ile seçime girilecek. Başiskele’den en çok merak edilen konulardan birisi ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı. Geçtiğimiz yerel seçimlerde İYİ Parti ile ittifak kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Saadet Partisi ile ittifak yapma ihtimali hala gündemdeki sıcaklığını koruyor.

ANKET YAPILIYOR!

CHP’nin durumu belirsizliğini korurken Genel Merkez ilçede anket yapmaya başladı. “CHP Başiskele’de aday çıkarmalı mı?” sorusunu yönelten anket firmasının paylaştığı sonuçlara göre CHP kararını verecek. Aday çıkarma kararının alınması durumunda İlçe Başkanı Anıl Acurman’ın aday gösterilmesi bekleniyor.

İTTİFAKA DA ADAYA ÇIKARMAYA DA HAZIRIZ MESAJI

Anket çalışması ve adaylı iddiaları ile ilgili Nokta Gazetesine konuşan CHP İlçe Başkanı Anıl Acurman, “Şu anda genel merkezin bize tevdi ettiği bir şey olmadığı gibi bizim de herhangi bir adaylık başvurumuz yok. Genel merkezin muhtemeldir ki Pazartesi günü MYK toplantısında Başiskele ile alakalı son kararını verir. Biz partimizin görev vermesi halinde göreve de hazırız. Eğer Kocaeli genelinde fayda sağlayacak ve Başiskele’de de başarıyı getirecek bir ittifakın inancı içerisindelerse biz de ittifaka destek veririz. Bu Genel Merkezin kararı olacak. Biz de bekliyoruz.

“TABLOYU ANLATTIK”

Genel merkezle çok uzun zamandan beri görüş alışverişi içerisindeyiz. Defaten görüştük. Biz tabloyu anlattık. Onlar hem bizi dinledikleri gibi hem de kamuoyu araştırması yapıyorlar. Bu anketin de genel merkez kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama nedir ne değildir bilemem” şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber