Bahçeli: DEM Partisi kapatılsın!

Daha önce birçok kez kapatılan Kürt seçmeninin çoğunlukta olduğu partilerden biri olan DEM Partisi hakkında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ciddi eleştirilerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti'sini bölücülükle suçlayarak önce partinin kapatılmasını ardından Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etti. Bahçeli'nin bu sözlerinin ardından gözler DEM Partisi'ne çevrildi.

Bahçeli'nin DEM hakkında açıklaması ise şu şekilde: "DEM Parti hakkında kapatma davasının açılarak bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, müfettiş görevlendirilmesiyle oyalanmaktan ve zamana oynamaktan vazgeçilmesi tarihe, ecdada, vatana ve millete namus borcudur."

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki belediye başkanlığı mazbata töreni sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yapılan hakaretlerle ilgili de tepki gösteren MHP lideri: "Aziz Atatürk ile Cumhurbaşkanımıza kaba ve yaralayıcı ifadeler kullanan bölücü alçaklar bu milletin evladı, Türkiye Cumhuriyeti’nin de mensubu olamazlar" şeklinde ifadeler kullandı.

Bahçeli son olarak açıklamasında: "Türk bayrağını kabullenemeyen şerefsizlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından derhal çıkarılması, mallarına-mülklerine el konulması, bunun yanında DEM Parti hakkında kapatma davasının açılarak bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, müfettiş görevlendirilmesiyle oyalanmaktan ve zamana oynamaktan vazgeçilmesi tarihe, ecdada, vatana ve millete namus borcudur" şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber