Bakan Osman Aşkın Bak kimdir?

Günlerdir merakla beklenen yeni kabine açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı olarak Osman Aşkın Bak atandı. Açıklama sonrası Bakan Osman Aşkın Bak'ın biyografisi en çok merak edilenler arasında yer aldı. Peki Bak, hangi görevlerde bulundu? İşte, Osman Aşkın Bak hayatı ve biyografisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Osman Aşkın Bak Gençlik ve Spor Bakanı olarak göreve getirildi. Osman Aşkın Bak, kariyeri ve hayatı ile merak edilen isimler arasında yer alıyor. Dajha önceki yıllarda da Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinde bulunan Osman Aşkın Bak, TBMM'de pek çok kurulda da görev aldı.

OSMAN AŞKIN BAK KİMDİR?

Osman Aşkın Bak, 11 Ekim 1966'da İstanbul Üsküdar'da doğdu. Baba adı Muhittin, anne adı Fatma'dır. Makine Mühendisi, Üst Düzey Yönetici, Öğretim Üyesi; İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. İstanbul Ticaret Odasında Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde genel sekreterlik ve başkanlık görevleri ile federasyonlarda yönetim kurulu üyeliği, kurul üyeliği, genel kurul delegeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu. Çok sayıda makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır. 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. Osman Aşkın Bak Yeni Bakanlar Kurulu'nda Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapacakÇok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber