Başiskele Belediye meclisinde ‘siyonist plan’ tartışması

Başiskele Belediyesi kasım ayı meclisi bugün gerçekleşti. Belediyenin meclis salonunda gerçekleşen mecliste ‘siyonist plan’ tartışması dikkat çekti.

Başiskele Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı belediye başkanı Yasin Özlü başkanlığında gerçekleşti. İlçeye dair önemli konuların masaya yatırıldığı meclisin en önemli maddelerinden biri Afet İşleri Müdürlüğü ve İklim Değişikliği Sıfır Atık Müdürlüğü’nün kurulması maddesi oldu.

ÖZTONGA SÖZ ALDI

Bu sırada söz alan SP’li meclis üyesi Kadir Öztonga’nın kurulması oylanan İklim Değişikliği Sıfır Atık Müdürlüğü’nü siyonist bir plana benzetmesi salonda şaşkınlık yarattı.

“İTİRAZ EDİYORUZ”

Konu ile ilgili söz alan Öztonga, “Biz daha önce Çevre ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması konusunda önergeler vermiştik. Afet İşleri Müdürlüğü’ne bir itirazımız yok. İklim Değişikliği Müdürlüğüne ise itiraz ediyoruz. İklim değişikliği konusu dünya gündeminde olan bir konu.

“ALEYHİMİZE BİR MÜDÜRLÜK”

Bizim düşüncemize göre kurulmak istenen İklim Değişikliği müdürlükleri siyonist bir planın parçası. Bu müdürlükler dünya genelinde belli başlı ülkelerin menfaatine yarayacak. Bizim gibi ülkelerin aleyhine bir durum olacaktır” dedi.

ÖZLÜ: MÜDÜRLÜĞÜN SİYONİST PLANLA ALAKASI YOK

Meclis üyesi Kadir Öztonga’ya cevap veren Yasin Özlü, “İklim Değişikliği Müdürlüğü başka bir planın parçası dediniz. Sizin baktığınız yer çok farklı. Bizce öyle değil. Bu müdürlüğün siyonist planlarla alakası yok” söyledi. Söz konusu 5. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber