BBP’li Başkandan zam tepkisi! “Milletçe çok bunaldık”

Akaryakıtta yapılan ÖTV zammına tepki gösteren BBP ilçe Başkanı Ali Oktay, zammın acilen geri çekilmesini savunarak, “Milletçe çok bunaldık” dedi.

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) yapılan zam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Otogazda ise 5,77 lira ÖTV alınacak.

“KİRLİ BİR OPERASYONA BENZİYOR”

Yapılan bu zam Cumhur İttifakı paydaşlarının da tepkisini çekti. 15 Temmuz’un yıl dönümünde Sela okunmasının hemen ardından yapılan zamma Büyük Birlikte Partisi Kartepe İlçe Başkanı Ali Oktay tepki gösterdi. Oktay yaptığı açıklamada, “Akaryakıta yapılan ÖTV zammının 15 Temmuz gecesinde hem de Sala okunmasının hemen ardına denk getirilmesi kirli bir operasyona benziyor.

“ACİLEN GERİ ÇEKİN”

Salalar okunurken ÖTV zammının ilan edilmesine kim veya kimler sebebiyet vermişse derhal görevden alınmalı. Ayrıca bu zammın enflasyonu körükleyeceği gerçeğinin gözardı edilmesinin üzerinde de ayrı düşünmek gerekiyor. Acilen Akaryakıta yapılan ÖTV zammını geri çekin. Milletçe çok bunaldık” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber