Bülent Sarı’dan Yusuf Kaplan tepkisi: Tahir Bey bu hatadan dönmeli

CHP İl Başkanı Bülent Sarı, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan’ın Kocaeli Kitap Fuarına davet edilmesine karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Sarı, açıklamasında, “Tahir Bey bu hatadan dönmeli ve programdan çıkarmalıdır” dedi.

CHP İl Başkanı Bülent Sarı Yeni Şafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan’ın Kocaeli Kitap Fuarı’na davet edilmesine tepki gösterdi. Kaplan 13 Ekim Pazar günü 14:00’da Selim Sırrı Paşa Salonu’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlen Kitapsız Bir Dünya Kurulamaz adlı bir program gerçekleştirecek.

“MÜCADELE ETTİK”

Kaplan, Harf İnkilabının yıl dönümünde Atatürk’e ‘cellat’ yakıştırmasında bulunan Yazar Yusuf Kaplan’ın fuara davet edilmesini şu sözlerle eleştirdi: “AKP iktidarı döneminde milli değer ve kahramanlarımıza yapılan sayısız saldırılarla yılmadan mücadele ettik. İktidardan güç alan birçok kişinin, özelikle Atatürk ve Cumhuriyete saldırdığını görmekteyiz. Bunlardan birisi de geçtiğimiz yıllarda yaptığı paylaşımla Cumhuriyetin önemli devrimlerinden Harf Devrimine, içeriden işgal diyen Yusuf Kaplan’ın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kitap Fuarında konuşturulacak olmasıdır.

YUSUF KAPLAN NE DEMİŞTİ?

Kaplan’ın geçmişte kullandığı şu sözler basında yer almıştı” #HarfDevrimi toplumun kültürel hafızasını sıfırladı. * Millî kütüphanesini, klasiklerini okuyamayan köksüz kuşaklar icat etti. * Batılıların fiilen işgal edemediği Türkiye, içerden zihnen ele geçirildi.” derken, isim vermeden Atatürk’ü de “cellat” ilan ederek * Genç kuşaklar celladına âşık edildi, köleleştirildi.” Demişti.

“PROGRAMDAN ÇIKARIN”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Cellat diyen bu yazarın davet edilmesi, alenen hakaretine ortak olmaktır. Tahir Bey bu hatadan dönmeli ve programdan çıkarmalıdır. Kitap Fuarını siyaset üstü görüp her daim kentin kültürel gelişimi için destekledik. Ancak bu, milli değerlerimiz, Cumhuriyet Devrimlerimiz ve kahramanlarımıza dil uzatan isimleri getirmeniz anlamına gelmiyor.

"TARİKATLAR İÇİN PARA TOPLAYAN TUNCER"

Tarikatlar için para toplayan Serdar Tuncer’i de konuştursanız, Atatürk’e cellat diyen Yusuf Kaplan’ı da konuştursanız Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk milletinin gönlünde var olacaktır."

Yusuf Kaplan Bülent Sarı Chp İl Başkanlığı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber