Büyükşehir Hürriyet’i Nokta TV’nin canlı yayınında belgelerle yalanladı

‘Ebru Şimşek ile Şehirde Konuşulmayanlar’ programına konuk olan Fatma Kaplan Hürriyet, Büyükşehir ile ilgili alanlar konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Bunun üzerine programa bağlanan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, “Her daim taleplerine cevap verdik” diyerek söz konusu yazışmaları gazetemizle paylaştı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nokta TV’ye konuk oldu. “Ebru Şimşek ile Şehirde Konuşulmayanlar” programına katılan Hürriyet, Nokta Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cezmi Çiçek ve Gazeteci Ahmet Akçaalan’ın sorularını yanıtladı. Yaklaşık 2.5 saat süren ve kentimizde oldukça ses getiren programda Hürriyet merak edilenleri anlattı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Büyükşehir ile alanlar konusunda sıkıntı yaşadıklarını, daire başkanlarının alanları vermemek için bahaneler ürettiklerini ifade etti.

SADIK UYSAL BAĞLANDI

Bu iddialar üzerine Nokta TV’de yayınlanan canlı yayın programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal telefon bağlantısı ile katıldı. “Biz her daim İzmit Belediyesi’nin talebine cevap verdik” diyen Uysal programın ardından yazışmaları gazetemiz ile paylaştı.

“NE YAŞADIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Hürriyet’in canlı yayında konu ile ilgili yaptığı açıklamaları şu şekilde: “Biz bir etkinliğimiz olduğu zaman dilekçede tüm alanların ismini yazıyoruz. Çünkü uygun olan bir yeri vermelerini istiyoruz. Daire başkanları biz Milli İrade Meydanı’nda etkinlik yapacağımız zaman tepemize çöktü. ‘Burayı kullanamazsınız’ diyorlar, ‘Tamam yazı yazalım’ diyoruz. Yazıyı çat diye reddediyorlar. Kent Meydanı’nda yaptığımız pek çok etkinliği biz izin almadan yaptık. Birkaç tanesinde sadece izin aldık. Biz ne yaşadığımızı çok iyi biliyoruz Sadık bey.

“HEP BAHANE ÜRETTİNİZ”

Daire başkanlarınız alanları kullanmamamız için telefon üzerine telefon ediyordu. Sırf biz kullanmayalım diye Sekapark’ı nasıl çiçeklerle donattığınızı çok iyi biliyoruz. Bir kere verdiniz, sonra vermediniz. Hep bahane ürettiniz. Siz şimdi bir kere izin verdiğiniz belgeleri göndereceksiniz.

“BİN DEREDEN SU GETİRDİK”

30 Ağustos kutlamamızı Kent Meydanı’nda yaptık. Ama biz orası için bin dereden su getirdik. Çünkü elemanlarınız sürekli bize ‘Ne zaman çıkacaksınız?’ dedi. Biz orada festivalle kutlamayı bilerek birleştirdik. Bir daha vermezsiniz diye. Siz de bizim orada ne yaşadığımızı çok iyi biliyorsunuz. Siz şimdi burada biraz laf çeviriyorsunuz.

“ÜSTÜMÜZE ÇÖKTÜLER…”

Sekapark, Güneş Sahnesi’ni bir kere aldık. Sonra alamadık. Bahaneler ürettiler. Kent Meydanı’nı kullanmaya başladık hemen üstümüze çöktüler. ‘İzinsiz kullanamazsınız, yazı yazın” dediler. Yazı yazdık. Çat diye reddettiler. Sonradan birkaç kere verdiler ama hep zorlaya zorlaya. El altından psikolojik baskı yaptılar. Biz festivali 30 Ağustos ile bilerek birleştirdik.”

5’İ OLUMLU 2’Sİ OLUMSUZ CEVAPLANMIŞ

Öte yandan Büyükşehir’in gazetemize gönderdiği 8 belgeye göre İzmit Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nden istediği yer tahsislerinin 5’i olumlu, 2’si olumsuz yanıtlanmış. Bir talep ise başka yerin tahsisi ile sonuçlanmış. İzmit Belediyesi 2021 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Fuar içinde bulunan Güneş Sahnesi için talepte bulunmuş. Bu talep karşısında Büyükşehir Belediyesi alanı İzmit Belediyesi’ne tahsis etmiş.

GÜNEŞ SAHNESİ TALEBİ OLUMLU

Belgelere göre 19 Mayıs 2022 yılı kutlamalarında İzmit Belediyesi Fuar içindeki Güneş Sahnesinin tahsisini istemiş. Bu tahsiste olumlu yanıtlanmış. İzmit Belediyesi yine aynı yıl 28 Haziran İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşu kutlama programları için Güneş Sahnesi’ni istemiş. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu talep de kabul edilmiş.

‘PLANLANAN PROGRAMLAR’ GEREKÇESİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Sekapark Uçurtma Tepesi’ni isteyen İzmit Belediyesi’nin talebi bu kez olumsuz olarak cevaplanmış. Olumsuz yanıtlanmasının nedeni ise Büyükşehir’in başka bir programı olarak gösterilmiş. 2022 yılındaki 29 Ekim etkinlikleri için ise İzmit Belediyesi Sekapark Uçurtma Tepesi’ni talep etmiş. Ancak Büyükşehir Belediyesi kendi programları nedeniyle alanı İzmit Belediyesi’ne tahsis etmemiş.

1 AY ARAYLA UÇURTMA TEPESİ TAHSİS EDİLMİŞ

Büyükşehir Belediyesi 7 Haziran 2023’te Sekapark Uçurtma Tepesi’nde yürüyüş ve piknik yapmak isteyen İzmit Belediyesi’ne alanı tahsis etmiş. Bu yılın Temmuz ayında ise İzmit Belediyesi’nin Uçurtma Şenliği için Uçurtma Tepesi’ni isteme talebi olumlu karşılanmış.

SEKAPARK YERİNE KENT MEYDANI VERİLDMİŞ

İzmit Belediyesi geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Pişmaniye Festivali için ise Büyükşehir’den Sekapark etkinlik alanını talep etmiş. Büyükşehir Belediyesi bu talebi ise planladıkları etkinlikleri gerekçe göstererek geri çevirmiş. Büyükşehir, İzmit Belediyesi’ne Pişmaniye Festivali için Kent Meydanı’nı tahsis etmiş.

İşte Sadık Uysal’ın gazetemiz ile paylaştığı belgeler:

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber