Cedit üzerinden Hürriyet’e yüklendi! “Yaparız deyip 2 sene kaybettirmedik”

DSP il Başkanlığını ziyaret eden KBB Başkanı Tahir Büyükakın Cedit Kentsel Dönüşüm projesi üzerinden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yüklendi.

AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Mevcut Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ikinci dönem için yeniden aday gösterildi. Cumhur İttifakı’nın adayı olan Tahir Büyükakın bugün DPS İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Halim Dedeoğlu’nun konuğu olan Büyükakın, Cumhur İttifakı’nın önemine vurgu yaptı.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE GAYRET ETTİK”

Ziyarette kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Büyükakın Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi üzerinden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yüklendi. Büyükakın, “Yapacağım edeceğim deyip insanlara söz verip seçimden sonra 2 yıl vakit kaybettirdikten sonra kenara çekilmek... Biz vaad etmemiştik deyip unutmadık. Sadece elimizi değil başımı altına koyduk. Geçmiş dönemde bizim belediye başkanımız tarafından başlatılan bir projeydi. Devam ettirdik. Seçimden önce devam edeceğiz dediler, orada da sözlerini tutmadılar. Elimizden geldiğince gayret ettik. Şehrin 7 noktasında kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

“YENİLENME BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

Bu kentin yenilenmesine birinci önceliğimizi vereceğiz. Girilemeyen sokakların genişletilmesi, otopark alanların genişletilmesi açısından şehre bir fırsat olarak görüyoruz. Deprem çok önemli bir tehdittir. Bunun farkındayız. Kentsel yenilenmesi merkeze alan, toplu taşıma çözümlerinin yaygınlaştığı çevreci ve sosyal bir belediyeciliği arttırarak devam edeceğiz. Bunu da Cumhur İttifakını oluşturan partiler ile daha önce başladığımız gibi önümüzdeki süreçte de başaracağız. İttifaktan değilken yapıcı muhalefeti ittifaktayken sağlam yol arkdaşlığı için tüm Demokratik Sol Parti’ye teşekkür ederim” dedi.

“SİZİN GİBİ BİR İSİM İZMİT’E”

Konu ile ilgili söz alan Dedeoğlu, “Cedit ile ilgili çekişmelerin olduğu 2 sene geç yapılmasına neden olanlar ile ilgili Tahir başkan ile görüştüm. İnsanlar mağdur dedim. Tahir Başkanımızın girişimi ile bir araya gelindi. Yoksa kangren olmuştu orası. KYÖD bu kent için çok önemli bir kuruluş. Büyük bir para sorunu vardı. Kira sorunu vardı. Tahir Başkanımın gayreti ile siyasi olarak olaya bakmadan 10 yıl sözleşme yapıldı. Şu Anda KYÖD sorunlarından kurtuldu. Bir teşekkür beklerdim ama göremiyorsunuz. Bunlar tarafsız politikaların göstergesi. Bu yüzden Tahir Başkanı seviyorum. İzmit’te size benzer bir belediye başkanımız olursa bu kentin kaderi değişecektir” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber